Hlavní obsah

Sparťanská senzace! Dočkal se vrátil a je připravený zvyšovat si dávky

Praha
Aktualizováno

Skvělá zpráva, na kterou nejen fanoušci fotbalové Sparty, ale třeba i stavitelé reprezentace, marně čekali od začátku loňského března. Kapitán Bořek Dočkal je po dvou operacích achilovky zpátky a v sobotu vyběhl na trávník s kapitánskou páskou v přípravném duelu s Ústím nad Labem na Strahově. Odehrál první poločas, ve kterém branka nepadla. Původně měl svůj zdravotní stav otestovat v zápasové zátěži až na soustředění ve Španělsku. Sparta nakonec zápas z Ústím vyhrála 1:0. V přiloženém videu se podívejte na reportáž.

Ještě mě na soustředění pořádně otestuje Costa, a když přežiju to, bude to dobrý, věří navrátilec Bořek DočkalVideo: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Letenské fanoušky navnadily minulý týden záběry z tréninku, kde s míčem u nohy už běhá i rekonvalescent Bořek Dočkal.

Sobotní zápas s Českými Budějovicemi ovšem lídr sledoval znovu jen v civilu u střídačky. Po dvou operacích achilovky je opatrnost na místě.

„Bořek už trénuje s mužstvem, byť s jistými úlevami. Na řadu teď přijdou i fyzické kontakty. A na soustředění ve Španělsku by se měl zapojit zase o něco více," naznačil trenér Václav Jílek, že velký návrat zatím běží podle optimističtější verze.

Dokonce běží až tak rychle, že Dočkal už dnes odehrál první poločas proti Ústí nad Labem.

Ještě je přede mnou kus cesty

"Ještě neříkám hop, je přede mnou stále kus cesty. Ale první zápas je pro mě důležitý krok směrem k jaru. Na soustředění ve Španělsku bych měl zvládat ještě větší dávky," pochvaluje si Bořek Dočkal po návratu.

Poprvé si byl pořádně zaběhat 25. prosince, a rovný měsíc poté zvládl první zápas. "Už první týden přípravy mi napověděl, že bych se mohl brzy vrátit. Zdravotně jsem na tom lépe, než jsme ještě před měsícem s lékařským štáběm počítali," dodává.

"Sám Bořek přišel s myšlenkou, že by nastoupil ještě před soustředěním. Řekli jsme OK, zkusíme 45 minut s Ústím. Všichni jsme rádi. Usměrňuje hru, spoluhráče pozitivně ovlivňuje. Už na tréninku bylo znát, že ani po návratu se míče nebojí. Měl by pro nás být velkou posilou," kvituje trenér Václav Jílek.

Přípravné fotbalové utkání:
Sparta Praha - Ústí nad Labem 1:0 (0:0)
Branka: 71. Sáček.
Sparta - I. poločas: Nita - Vindheim, Mandjeck, Costa, Hanousek - Dočkal, Fortelný, Hložek, Krejčí, Karlsson - Tetteh.
II. poločas: Bičík - Sáček, Štetina, Lischka, Frýdek - Graiciar, Hašek, Kanga, Trávník, Karabec - Kozák. Trenér: Jílek.

Reklama

Související témata: