Hlavní obsah

Karlovy Vary - Pardubice 2:3 SNMandát rozhodl v nájezdech o výhře Pardubic

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Polák 1 : 0
10. Mandát 1 : 1
25. Kolář 1 : 2
60. Flek 2 : 2
65. Mandát 2 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté posledních Pardubic vyhráli ve 41. kole extraligy v Karlových Varech 3:2 po samostatných nájezdech a porazili Energii poprvé po čtyřech prohrách. Dynamo bodovalo počtvrté za sebou, z toho podruhé vyhrálo, ale na chvostu nově ztrácí na třináctý Litvínov bod. Východočeši sahali po plném bodovém zisku, ale v čase 59:58 vyrovnal na 2:2 Jakub Flek. Duel rozhodl v rozstřelu Jan Mandát.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Pardubický hoklejista Jan Kolář se raduje z gólu

Článek
Fotogalerie

Západočeši se vrátili domů po třízápasové venkovní sérii, během které ztratili jediný bod. Potvrdili ale, že před vlastním publikem se jim v poslední době nedaří, a prohráli doma čtvrtý z poslední pěti duelů.

Vstup do utkání přitom domácím vyšel skvěle a po 28 sekundách vedli. Rachůnek z otočky předložil puk před odkrytou branku Polákovi, který si snadno připsal desátý gól v sezoně. Dynamo odpovědělo v polovině úvodní části. Mandát překonal Novotného střelou od modré čáry přes stínícího Vondrku. Na přelomu úvodního a druhého dějství se hosté ubránili při Zacharčukově trestu.

Potom po Černochově faulu odolala v prvním oslabení Energie, ale v 25. minutě znovu inkasovala. Vondrka objel branku, našel mezi kruhy najetého obránce Koláře a kapitán Dynama prostřelil Novotného mezi betony. Vyloučení Skuhravého Dynamu ke zvýšení náskoku nepomohlo a v 38. minutě měl další možnost hostů po průniku Svačina. Kantor si před pauzou poradil s Flekovým pokusem.

Karlovarští se ve třetí třetině snažili tlačit za vyrovnáním, ale Dynamo je do šancí dlouho nepouštělo. Ubránilo se i při Zdráhalově pobytu na trestné lavici i při následném dalším oslabení po Kantorově vyhození puku do hlediště. Domácí sáhli v 59. minutě k power play a dvě sekundy před koncem třetí třetiny vyrovnal po Graňákově střele z dorážky Flek.

Pětiminutové nastavení branku nepřineslo a v nájezdech se prosadili jen hostující Mandát a Svačina.

41. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Dynamo Pardubice 2:3 po sam. nájezdech (1:1, 0:1, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 1. V. Polák (T. Rachůnek, Šenkeřík), 60. Flek (Graňák) - 10. Mandát (R. Kousal), 25. J. Kolář (Vondrka, R. Kousal), rozhodující sam. nájezd Mandát. Rozhodčí: R. Svoboda, Pražák - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 3:3, navíc Skuhravý (Karlovy Vary) 10 min. Bez využití. Diváci: 3542.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Šafář - Flek, V. Polák, T. Rachůnek - Křemen, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, Koblasa - Vondráček, Skuhravý, Šik. Trenér: Pešout.
Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, J. Kolář, Zacharčuk, Ivan, Holland, T. Voráček - Vondrka, R. Kousal, Mandát - O. Machala, Harju, Svačina - D. Kindl, Poulíček, Kusý - Paulovič, Rolinek, Blümel. Trenér: Razým.

Reklama

Související témata: