Hlavní obsah

Č.Budějovice - Liberec 3:2Budějovice zdolaly Liberec, přesto klesly na druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Plodek 0 : 1
9. Šimánek 1 : 1
42. Zíb 1 : 2
57. Novák 2 : 2
4. Hudec 3 : 2

ČESkÉ BUDĚJOVICE

Hokejisté Českých Budějovic zdolali v pátečním utkání 6. kola extraligy Liberec 3:2 v prodloužení, přesto klesli na druhé místo tabulky za Karlovy Vary. Mountfield sice při čtvrtém vystoupení před vlastním publikem utrpěl první bodovou ztrátu, ale výhru zajistil Jihočechům pět vteřin před koncem nastavení Michal Hudec. Bílí Tygři prohráli podruhé za sebou.

Článek

Oba soupeři mysleli ve vyprodané Budvar Aréně v úvodu na defenzívu a tak prvním zajímavým momentem bylo vyloučení domácího beka Sičáka na konci sedmé minuty. Severočeši byli hned v první přesilovce úspěšní. Po Klimentově ráně od modré čáry se dostal k odraženému puku Plodek, udělal kličku Turkovi a otevřel skóre.

O minutu později šel za katr liberecký Holub a Jihočeši také potvrdili, že hra v početní převaze se jim letos daří. K vyrovnání potřebovali 33 vteřin. Z levé strany najíždějící Šimánek přihrával křížem na Kůrku, s pomocí bránících hráčů se ale kotouč ocitl za Hniličkovými zády. Nedlouho před první sirénou byl v ideální palebné pozici hostující Čermák. Mohutným nápřahem ale sestřelil obránce Gřegořka, který musel být ošetřován.

Ve druhém dějství měli navrch Budějovičtí, jejich snaha, však vyšla naprázdno. Zleva najíždějící Sailer na dva pokusy Hniličku neprostřelil a neuspěla ani trojice Hudec, Vak, Veselý, která se snažila využit chybného vyjetí libereckého gólmana. Hnilička se vzápětí vyznamenal, když bravurně zneškodnil nebezpečnou střelu aktivního Sailera.

Ve dvojnásobné přesilovce se netrefil ani jeden tým

Poté se bekhendem neprosadil Kotrla a neúspěšný byl také Brabenec, jehož perfektní přihrávkou našel dva metry před brankou Hřebejk. Skóre se neměnilo ani ve dvojnásobné početní převaze, která se nabídla na 27 vteřin nejprve Jihočechům a potom na celou minutu také Liberci.

V úvodu třetí třetiny brankář Turek vyřešil Nedorostův nájezd, vzápětí však kapituloval. Hosté vyhráli vhazování po jeho levici a nepokrytý Zíb z prostoru mezi kruhy nechytatelnou bombou zavěsil. Obdržený gól Jihočechy na chvíli vykolejil a málem inkasovali potřetí z Kašpaříkovy hole. Z protiútoku se ale osmělil ke střele Hübl a zvýšeným tlakem si domácí vynutili vyloučení Nováka.

Po špatném střídání soupeře hráli dokonce v pěti proti třem, ale neprosadili se, naopak Nedorost v oslabení znovu ohrozil Turka. Na druhé straně se v oslabení před Hniličku probil Kotrla, ale stav se neměnil. Po přihrávce Nováka se netrefil Šimánek, ale pak přišla velká Novákova chvíle. Jeho spoluhráč Veselý si zkušeně počkal na vhozený puk z bočního mantinelu, nahrál do středu kluziště Novákovi a ten po dvou kličkách dopravil puk za brankovou čáru.

V prodloužení měl Hnilička plné ruce práce s Vakovým nahozením a Kůrkovou bombou, z Libereckých se ke střele osmělil pouze Krstev, který však za chvíli putoval na trestnou lavici. Ve hře čtyř proti třem rozhodl o druhém bodu pro Jihočechy Hudec tečí Gřegořkovy rány od modré čáry.

Mountfield České Budějovice - Bílí Tygři Liberec 3:2 v prodl. (1:1, 0:0, 1:1 - 1:0)
Branky a nahrávky: 10. Šimánek (Sailer), 58. F. Novák (Veselý), 65. Hudec (Gřegořek) - 8. Plodek (Klimenta), 43. Zíb (Pabiška). Rozhodčí: Jeřábek - Čech, Dřínovský. Vyloučení: 4:11. Využití: 1:1. Diváci: 6421 (vyprodáno).
České Budějovice: Turek - Toman, Gřegořek, Sičák, Vydarený, F. Novák, Melichar, Bolf - Hřebejk, V. Hübl, Brabenec - Kůrka, Šimánek, Sailer - Hudec, Vak, Veselý - Mertl, L. Květoň, Kotrla. Trenéři: Jandač a M. Černý.
Liberec: Hnilička - Žabka, Zíb, Moravec, Jiruš, Hunkes, Krstev, Derner, Holub - Dušek, Pabiška, S. Procházka - L. Čermák, Kašpařík, V. Nedorost - Klimenta, Plodek, V. Novák - O. Hruška, Špaček, Jech. Trenéři: Gregor, V. Čermák a Kapoun.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Toronto - Boston 2:4

Video
Boston i díky Pastrňákovi vyhrál v Torontu a vede sérii. Slaví i Hertl
NačítámNačíst další články