Hlavní obsah

Liberec - Vítkovice 1:2 SNFacka pro lídra. Bílí Tygři nestačili na Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Lenc 1 : 0
39. Schleiss 1 : 1
65. Schleiss 1 : 2
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté dvanáctých Vítkovic zvítězili ve 42. kole extraligy na ledě vedoucího Liberec 2:1 po samostatných nájezdech a díky třetí výhře za sebou se vzdálili posledním Pardubicím na rozdíl pěti bodů. Domácí sice vedli od deváté minuty díky brance Radana Lence, ale na konci druhé části vyrovnal Jan Schleiss, který potom také rozhodl v rozstřelu. Bílí Tygři před vlastním publikem podlehli teprve podruhé z uplynulých 16 duelů.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva vítkovický brankář Daniel Dolejš, Blaž Gregorc z Vítkovic a Jan Ordoš z Liberce.

Článek
Fotogalerie

Extraligový lídr vstoupil do utkání aktivněji. První velkou šanci měl na začátku čtvrté minuty Lenc, jeho dvojitou dorážku ale hostující brankář Dolejš pokryl. Hosté odpověděli střelou Hrušky, která rozezvučela konstrukci Hrachovinovy branky.

Domácí příznivci si zabouřili v deváté minutě. Po rozebrání vítkovické obrany putoval puk po ose Hudáček, Birner k zakončujícímu Lencovi, který doklepl do prázdné branky. Ve 14. minutě se individuálně uvolnil Birner a jeho střela orazítkovala horní tyč. Rozhodčí celou situaci přezkoumali a gól to nebyl. Hosté zahrozili v závěru třetiny při přesilovce, Bukarts dokonce Hrachovinu překonal, ale ještě před brankovou čárou puk odpálil do bezpečí Knot.

Hned v úvodu druhé třetiny hráli hosté přesilovku, ale nic z ní nevytěžili. Podobně se vedlo později domácím. Ti vážněji zahrozili až ve 28. Minutě, kdy Graborenko vyslal do úniku Zachara, ale ten mířil mimo Dolejšovu branku. O chvíli později pálil Hudáček a nastřelil tyčku.

Schleiss se postaral o vyrovnání

Hosté se postupně osmělovali a i díky další početní výhodě se dostali do tempa. Svoji zvýšenou aktivitu korunovali ve 39. minutě. Hruška povedenou kličkou obešel Hanouska, ale jeho střelu Hrachovina vyrazil. Na dorážku Jana Schleisse už byl ale i přes enormní snahu krátký.

Domácí hned v úvodu zahrozili v přesilovce, o něco později se dostal před Dolejše Lenc. Skóre se ale nezměnilo. Na druhé straně měli stoprocentní šanci hosté. Havlín fauloval unikajícího Schleisse, ale Bukarts nařízené trestné střílení neproměnil. Bílí Tygři pak hosty sevřeli v polovině třetí třetiny před jejich brankou, ale žádná ze střel nenašla cestu do sítě.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Rostislav Marosz z Liberce a Rastislav Dej z Vítkovic.

Moc ale nechybělo vzápětí na druhé straně, Dej orazítkoval tyčku Hrachovinovy branky. Další minuty byly ve znamení úporné snahy domácích o zteč vítkovické branky. Hosté se omezili jen na bránění nerozhodného výsledku. To se jim také povedlo. Na řadu tedy přišlo prodloužení.

V nastaveném čase měli puk na hokejkách většinu času domácí, Dolejš ale držel Vítkovicím naději. Neuspěli Zachar a Birner. Na druhé straně zahrozil Hruška. Ani prodloužení branku ale nepřineslo. V nájezdech se prosadili pouze hostující Schleiss a Hruška.

42. kolo hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Vítkovice Ridera 1:2 po sam. nájezdech (1:0, 0:1, 0:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Lenc (Birner, L. Hudáček) - 39. Schleiss (J. Hruška), rozhodující sam. nájezd Schleiss. Rozhodčí: R. Svoboda, Bejček - Brejcha, D. Jelínek. Vyloučení: 3:6. Bez využití. Diváci: 6956.
Liberec: Hrachovina - Šmíd, Knot, Derner, Hanousek, Graborenko, Kunst - Lenc, L. Hudáček, Birner - Zachar, Marosz, A. Musil - Ordoš, P. Jelínek, L. Krenželok - Valský, D. Špaček, Rychlovský. Trenér: Augusta.
Vítkovice: Dolejš - Gregorc, Rosandič, L. Kovář, Štencel, R. Černý, Výtisk, Kvasnička - Lakatoš, J. Hruška, Roberts Bukarts - Schleiss, R. Veselý, Indrák - Mallet, O. Roman, Dej - T. Kubalík, Werbik, Dočekal. Trenér: Trličík.

Reklama

Související témata: