Hlavní obsah

Pardubice - Litvínov 1:2Těžká porážka pro Perníkáře, důležitou výhru bere Verva

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Hübl 0 : 1
35. Ščotka 0 : 2
46. Mandát 1 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Litvínova v důležitém utkání dvou týmů bojujících o záchranu porazili ve 42. kole extraligy Pardubice na jejich ledě 2:1. Verva se v defenzivně laděném zápase dostala do dvoubrankového vedení a přes snížení soupeře udržela těsný náskok až do závěrečné sirény. Pardubice ze soustavného tlaku ve třetí třetině vytěžily jediný gól a na Litvínov tak ztrácejí v tabulce už čtyři body, soupeř má navíc dva duely k dobru.

Foto: David Taneček, ČTK

Viktor Hübl (uprostřed) z Litvínova dává gól, vlevo je Johan Harju z Pardubic, vpravo brankář Pardubic Pavel Kantor.

Článek
Fotogalerie

Tíha důležitosti zápasu zpočátku více doléhala na domácí hráče, a tak šance počítal hlavně Litvínov. O rozruch se nejprve postaral Zacharčuk, který tvrdým hitem poslal k zemi Langkowa a vyfasoval menší trest.

V přesilovce nebezpečně pálil Jarůšek a ve slibných pozicích se poté objevili i Pospíšil a Hanzl, ale ani jeden zblízka Kantora neprostřelil. Až v osmé minutě po Lukešově zpětné přihrávce dostal puk do sítě Hübl.

Dynamu to směrem dopředu drhlo a až ve druhé polovině první části ohrozil Honzíka ranou z mezikruží Tybor. Gólem poté neskončila ani nečekaná teč Poulíčka. Na delší dobu se Pardubice usadily v útočném pásmu díky přesilovkám na začátku druhé třetiny, jenže ani jedna ze tří Zacharčukových střel si cestu do branky nenašla, přestože při jedné z nich už pardubičtí hráči zvedali ruce nad hlavy, puk však trefil síť z boku.

Při standardním rozložení pět na pět se oba týmy soustředily hlavně na to, aby neudělaly chybu, a dlouhou dobu se hrálo bez větších šancí. Klidný režim rozčísla až litvínovská přesilovka, která díky dobré práci bránící čtveřice Dynama probudila i publikum.

Verva výhodu sice nevyužila, ale než se soupeř stihl pořádně srovnat, přenechal Válek puk Ščotkovi a někdejší pardubický obránce se z mezikruží trefil přesně k tyči.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubice hostily ve 42. kole extraligy Litvínov

Domácí hráči po druhé pauze výrazně zvýšili ofenzivní úsilí a ve 46. minutě snížil ztrátu při přesilovce tečující Mandát. Litvínov vsadil na jedinou kartu a často jen vyhazoval puky z pásma. Další velkou šanci pak měl Kousal, ale Honzík svůj tým podržel.

V ojedinělé šanci na druhé straně vystrašil Kantora individuální akcí Jarůšek. Pardubice ze soustavného tlaku vytěžily ještě šance Poulíčka a Látala, ale kýžený gól nedaly ani při dvouminutové hře bez brankáře.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Dynamo Pardubice - HC Verva Litvínov 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)
Branky a nahrávky: 46. Mandát (R. Kousal) - 8. V. Hübl (F. Lukeš), 35. Ščotka (Válek). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:5. Využití: 1:0. Diváci: 9335.
Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, J. Kolář, Zacharčuk, Ivan (41. T. Voráček), Holland - Tybor, R. Kousal, Mandát - Vondrka, Harju, Svačina - M. Látal, Poulíček, Kusý - Paulovič, Rolinek, Machala. Trenér: Razým.
Litvínov: Honzík - J. Říha, Moravčík, Ščotka, Aliu, Kudla, T. Pavelka - Langkow, M. Hanzl, Jarůšek - Petružálek, V. Hübl, F. Lukeš - Pospíšil, Gerhát, Válek - Zygmunt, Jurčík, Trávníček. Trenér: Kýhos.

Reklama

Související témata: