Hlavní obsah

Plzeň - Hradec Králové 2:3 SNSmoleňák rozhodl o výhře Mountfieldu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Pour 1 : 0
32. Lev 1 : 1
39. Pavlík 1 : 2
49. Němec 2 : 2
65. Smoleňák 2 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Hradce Králové vyhráli ve 41. kole extraligy na ledě Plzně 3:2 po samostatných nájezdech a bodovali podeváté z posledních jedenácti utkání. Domácí sice po povedené úvodní části vedli, hosté ale dokázali v prostřední třetině skóre dvěma přesilovkovými góly otočit a přes plzeňské vyrovnání ve třetí třetině nakonec druhý bod zajistil Mountfieldu v rozstřelu kapitán Radek Smoleňák. Plzeň doma prohrála poprvé po šesti zápasech.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Radek Smoleňák z Hradce Králové dává rozhodující gól ze samostatného nájezdu. V brance Plzně je Dominik Frodl.

Článek

Domácím, nastupujícím po debaklu v Litvínově s pozměněným složením útoků, vyšla první třetina. Důrazným napadáním si vynutili nápor a střeleckou převahu. Hostům do tempa nepomohla ani přesilová hra a naopak po jejím skončení v deváté minutě vystihl rozehrávku Chalupy Pour a tváří v tvář Mazancovi uspěl přesnou střelou.

Vzápětí se gólman hostů předvedl při sólu Zdrahála, jehož vychytal lapačkou. Pasivní Hradečtí poté s vypětím všech sil přečkali oslabení a do první pauzy i šance Pulpána a aktivního Poura.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Milan Gulaš z Plzně, Richard Nedomlel z Hradce Králové a brankář Hradce Králové Marek Mazanec.

Na začátku prostřední části sice Indiáni pokračovali ofenzivně, ale hosté začali hrozit z brejků. Cibulskis ale při přečíslení zleva neprostřelil Frodla. Poté při přesilové hře Lev netrefil odkrytou branku a po polovině utkání z dalšího protiútoku zblízka neuspěl ani Nedomlel.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Brankář Hradce Králové Marek Mazanec inkasuje gól.

Domácí srazila až nedisciplinovanost. Vyloučení Kracíka ve 32. minutě potrestal vyrovnáním na 1:1 přesnou ranou z voleje plzeňský odchovanec Lev a hra se následně vyrovnala. Ve 39. minutě navíc díky faulu Pulpána během početní výhody dokonal obrat opět střelou z voleje Filip Pavlík.

Ve třetí třetině se domácí dlouho nedokázali prosadit v přesilovkách. Ve 45. minutě v dobré pozici trefil Kantner jen pravou tyčku a za chvíli promarnili Indiáni dokonce dvouminutovou dvojnásobnou početní výhodu. Až nedovolený zákrok Cingela potrestal ve 49. minutě na brankovišti nekrytý Němec povedeným bekhendovým blafákem na 2:2.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva brankář Hradce Králové Marek Mazanec, Petr Šidlík z Hradce Králové a Vojtěch Němec z Plzně.

Brzy mohl vrátit vedení hostům právě Cingel, Frodl ale stačil vleže nadvakrát jeho šanci zlikvidovat. Padesát vteřin před sirénou navíc zahákoval Budík zakončujícího Lva, ten ovšem z trestného střílení trefil jen levou tyč.

V nastaveni neproměnil únik Cingel, poté hosté nezužitkovali ani vyloučení Kodýtka a na druhé straně při trestu Žejdla vychytal Mazanec Poura i Mertla. Před nájezdy byl vyloučen kapitán Indiánů Gulaš a domácí v nich proti náhradnímu brankáři Lukešovi neskórovali. Bonusový bod zajistili Mountfieldu tři úspěšní střelci Smoleňák, Koukal a Cingel.

42. kolo hokejové extraligy:
HC Škoda Plzeň - Mountfield Hradec Králové 2:3 po sam. nájezdech (1:0, 0:2, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 9. Pour, 49. V. Němec (Mertl, Kantner) - 32. Lev (Žejdl, Eklund), 39. F. Pavlík (Cibulskis, Koukal), rozhodující sam. nájezd Smoleňák. Rozhodčí: Micka, Pešina - Malý, Pešek. Vyloučení: 10:8, navíc Gulaš (Plzeň) 10 min. Využití: 1:2. Diváci: 6089.
Plzeň: D. Frodl - Čerešňák, Budík, D. Jiříček, Jánošík, L. Kaňák, Jank, Pulpán - Gulaš, Kracík, P. Zdráhal - Rob, Mertl, V. Němec - Pour, Kodýtek, Kantner - Vracovský, Kolda, M. Heřman. Trenér: Čihák.
Hradec Králové: Mazanec (na nájezdy Š. Lukeš) - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík, Šalda, Čáp - Smoleňák, Cingel, M. Chalupa - Kevin Klíma, Lev, R. Pavlík - Žejdl, Koukal, Dragoun - Poppel, Morong, Gaspar. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Reklama

Související témata: