Hlavní obsah

Stovky fanoušků Slavie pochodovaly na Letnou, dva byli zadrženi

PRAHA

Několik stovek příznivců fotbalistů Slavie prošlo v pondělí odpoledne z pražského Staroměstského náměstí na stadión Sparty na Letné. Doprovázely je kordony těžkooděnců, další policisté zastavovali dopravu. Pochod byl bez větších potíží, policisté však zadrželi dva fanoušky, kteří házeli dýmovnicemi.

Článek

"Dva příznivci Slavie jsou podezřelí z trestného činu výtržnictví," řekla ČTK pražská policejní mluvčí Eva Brožová. V dopravě podle ní fanoušci problémy nezpůsobili, policisté museli auta zdržet pouze na několik minut.

Někteří fanoušci Slavie byli oblečení do klubových dresů, většina měla jako obvykle červenobílé šály nebo čepice. Mladí příznivci a příznivkyně fotbalového týmu skandovali Slavia Praha, My jsme Slavia, vy nejste nic, Smrt Spartě a další hesla. Přímo na Staroměstském náměstí ještě organizátoři pochodu prodávali vstupenky.

Bezpečnostní opatření byla trochu zvýšená

K případnému zásahu bylo připraveno několik policejních vozidel s těžkooděnci. Ti pochod doprovázeli, na Letné se k nim přidali policisté se psy a na koních.

Podle Brožové jsou bezpečnostní opatření trochu zvýšená. "Přece jen je to derby. Musíme počítat s tím, že utkání může navštívit větší množství radikálních fanoušků, a nemůžeme vyloučit jejich střety," uvedla. Policisté jsou připraveni sledovat také situaci při zápase a po něm.

Podobný pochod uskutečnili slávističtí fanoušci naposledy v dubnu a byl bez potíží. Příznivci obou táborů se však střetli na náměstí Jiřího z Poděbrad a policisté předvedli na stanici sedm lidí.

Reklama

Související témata: