Hlavní obsah

Brno - Vítkovice 2:5Mizerný úvod a porážka. Kometa nestačila na Vítkovice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Schleiss 0 : 1
6. Roman 0 : 2
14. Zaťovič 1 : 2
26. Horký 2 : 2
32. Werbik 2 : 3
45. Hruška 2 : 4
59. Lakatoš 2 : 5
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Vítkovic zvítězili ve 44. kole extraligy překvapivě na ledě brněnské Komety 5:2 a získali tak důležité body v boji o udržení. Ostravané tak vyhráli pátý ze šesti posledních duelů a v tabulce poskočili na 11. místo před Kladno. Naopak Kometa po jedenácti duelech, kdy doma vždy bodovala, vyšla po matném výkonu naprázdno, stále ale zůstává v tabulce na šesté pozici.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Štencel z Vítkovic, brankář Vítkovic Miroslav Svoboda a Luboš Horký z Brna.

Článek
Fotogalerie

Kometa začala tradičně náporem, vytvořila si několik střeleckých příležitostí, ale bez gólového efektu. Nepomohla jí k tomu ani první přesilovka, v níž naopak inkasovala. Schleiss ujel brněnské obraně a střelou pod horní tyčku nedal Vejmelkovi šanci. Uteklo jen 41 vteřin, když na červené čáře ztratil puk Zaťovič a Romanovo lehké nahození překvapivě skončilo v brněnské brance, v níž Vejmelku okamžitě nahradil Čiliak.

Na dohánění manka dostala Kometa ještě v první třetině možnost dalších tří přesilovek, ale využila jen jednu, když Vincourovu střelu dorážel kapitán Zaťovič. V náporu pokračovali domácí i po první přestávce. Šance Plekance ještě zůstala nevyužita, ale ve 26. minutě mazácky nachytal Svobodu zezadu Horký.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Utkání 44. kola hokejové extraligy: HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera, 12. února 2020 v Brně. Marek Čiliak (vpravo) střídá po druhém gólu v brance Brna Karla Vejmelku.

Kometa sice měla stále více ze hry a puk na svých hokejkách, ale musela si hlídat i zadní vrátka. Z brejku se dostal do šance Veselý, Čiliak jej sice vychytal, jenže na přesnou Werbikovu střelu po obléhání brněnské branky byl krátký.

Foto: Václav Šálek, ČTK

Zleva Jan Mlčák z Brna a Tomáš Kubalík z Vítkovic.

Ve třetí třetině muselo Brno šlapat do dobře pracující vítkovické obrany, což se mu příliš nedařilo. Hosté dobrým bruslením eliminovali brněnskou kombinaci a také podnikali rychlé protiútoky. Při jednom z nich si puk šikovně vyměnili Jan Hruška s Šišovským a Hruška, který přišel do Vítkovic v lednu právě z Brna, překonal Čiliaka.

Kometě dnešní zápas nesedl, o čemž svědčí i fakt, že její závěrečný nápor neměl patřičné grády a vyzněl bez efektu. Naopak důležité body pro hosty potvrdil do prázdné branky Lakatoš.

44. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Vítkovice Ridera 2:5 (1:2, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 14. Zaťovič (Vincour, O. Němec), 26. L. Horký - 5. Schleiss (L. Kovář), 6. O. Roman, 32. Werbik (R. Černý, Dočekal), 45. J. Hruška (Šišovský), 59. Lakatoš. Rozhodčí: Hodek, Jeřábek - Frodl, Rožánek. Vyloučení: 3:5. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 7102.
Brno: Vejmelka (6. Čiliak) - O. Němec, Mlčák, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Baranka - Mueller, Š. Stránský, Zaťovič - M. Erat, Plekanec, Kusko - Vincour, Rákos, Kucsera - L. Horký, Střondala, Plášek. Trenér: Zábranský.
Vítkovice: M. Svoboda - Trška, Štencel, Dudas, Rosandič, R. Černý, Výtisk, L. Kovář - T. Kubalík, Werbik, Dočekal - Lakatoš, O. Roman, Roberts Bukarts - Schleiss, J. Hruška, Šišovský - Mallet, R. Veselý, Dej. Trenér: Trličík.

Reklama

Související témata:
  2 : 1 Třinec - Pardubice 2 : 1 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články