Hlavní obsah

Teplice - Olomouc 1:3Hanáci odehráli poločas snů a do jara vstoupili vítězstvím

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Juliš 0 : 1
27. Houska 0 : 2
45. Juliš 0 : 3
79. Vondrášek 1 : 3
Záznam online reportáže

Teplice

Fotbalisté Olomouce vstoupili do jarní části ligové sezony výhrou 3:1 v Teplicích. Sigma rozhodla zápas 21. kola už do přestávky, kdy se dvakrát trefila zimní posila Lukáš Juliš a jednou David Houska. V závěru snížil střídající Tomáš Vondrášek. Hanáci v lize neprohráli popáté za sebou a na devátém místě tabulky se vzdálili jedenáctým Severočechům na rozdíl pěti bodů.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Olomoucá radost. Mojmír Chytil, David Houska, Lukáš Juliš a Martin Sladký z Olomouce se radují z gólu v Teplicích.

Článek
Fotogalerie

Olomouc vstoupila do zápasu velmi aktivně a už v páté minutě otevřela skóre. Sladký nacentroval z pravé strany a nabíhající Juliš prostřelil Grigara. Pětadvacetiletý útočník se v lize trefil skoro po třech letech a v prvním soutěžním utkání za Sigmu.

Domácí po inkasovaném gólu přidali a v polovině úvodního dějství se marně dožadovali penalty. O chvíli později podruhé udeřili Hanáci. Chytilovu šanci ještě zneškodnil Grigar, na Houskovu dorážku už ale nemohl dosáhnout. Hostující záložník skóroval poprvé v ligové sezoně.

Severočeši mohli snížit v 41. minutě, ale Řezníček v pozici na penaltě jen napálil padajícího obránce. Na druhé straně nejprve Juliš hlavičkou nepřekonal Grigara, ale už v nastavení první půle si spravil chuť a s přehledem zakončil brejk dvou na jednoho. Hostující útočník dal poprvé v lize v jednom utkání dva góly.

Sigma teprve podruhé v tomto ročníku nejvyšší soutěže skórovala třikrát v jednom zápase, zato Severočeši dali vzpomenout na 15. kolo, kdy doma s Českými Budějovicemi rovněž prohráli první půli 0:3.

Po změně stran se Teplice zlepšily, ale nedařilo se jim ve finální fázi. V 52. minutě Žitný ve velké šanci zblízka z voleje přestřelil. Na opačné straně minul Houska.

Teplicím pomohla střídání a závěr ještě trochu zdramatizovaly. V 79. minutě se po centru na zadní tyči prosadil Vondrášek. Na rozdíl jedné branky mohl snížit další střídající hráč Trubač, ale sám před Mandousem selhal. Neprosadil se ani Vondrášek, jehož hlavička se otřela o tyč. Olomouc v lize bodovala s Teplicemi poosmé za sebou.

21. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Sigma Olomouc 1:3 (0:3)
Branky: 79. Vondrášek - 5. a 45.+1 Juliš, 27. Houska. Rozhodčí: Proske - Kotík, Dresler. ŽK: Hyčka - Juliš, Sladký, Mandous. Diváci: 2247.
Teplice: Grigar - Knapík (81. Trubač), Čmovš, Shejbal - Hyčka, Mareček, Kučera, P. Mareš - Žitný (70. Vondrášek) - J. Mareš, Řezníček (46. Moulis). Trenér: Hejkal.
Olomouc: Mandous - Sladký, Štěrba, Jemelka, Vepřek - Hála (73. Zahradníček), Greššák, Houska, Chytil (90.+1 Yunis), Falta - Juliš (84. Kerbr). Trenér: Radoslav Látal.

Reklama

Související témata: