Hlavní obsah

Riga - Dynamo 6:7Jaškin v KHL poprvé nasázel hattrick a rozhodl přestřelku v Rize

Moskva
Aktualizováno

Český útočník Dmitrij Jaškin nastřílel v Kontinentální hokejové lize poprvé hattrick. Zkompletoval jej v prodloužení zápasu v Rize, kde Dynamo Moskva zvítězilo 7:6, a potvrdil pozici nejlepšího střelce soutěže.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Dmitrij Jaškin si připsal první hattrick v KHL.

Článek

Jaškinův tým na šesté vítězství dosáhl po velkém obratu. Po první třetině totiž vedlo domácí Dinamo 5:2. Jaškin v polovině utkání překonal Alexandra Saláka po parádní individuální akci a snížil už na 4:5 a v půlce závěrečné třetiny znovu pohotově sám před českým gólmanem po spolupráci s Vadimem Šipačovem poslal hosty do vedení. Lotyšskému celku se podařilo vyrovnat 22 sekund před koncem, ale na začátku čtvrté nastavené minuty opět zaúřadovali oba nejproduktivnější hráči ligy a Jaškin tentokrát z první proměnil další Šipačovovu přihrávku.

Jaškin po šesti dvougólových zápasech poprvé v soutěži skóroval v jednom utkání třikrát a sezonní účet zaokrouhlil na 30 branek. V čele tabulky střelců má nyní tříbrankový náskok před Kirillem Kaprizovem z CSKA Moskva a Nikitou Sošnikovem z Ufy, kteří se na něj v bohatém programu dne dotáhli. Sošnikov rovněž hattrickem při porážce 4:5 v prodloužení s Petrohradem.

Tomáš Filippi letos poprvé skóroval a dvěma body pomohl Magnitogorsku k vítězství 4:3 po samostatných nájezdech na ledě Jokeritu Helsinky. Po prosincovém odchodu z Liberce vstřelil reprezentační útočník v posledním utkání loňského roku dva góly moskevskému Dynamu, na další branku ale od té doby čekal marně.

Metallurg, který bojuje o postup do play off, ve finské metropoli využil v 16. minutě přesilovku a vyrovnal na 1:1. Sergeji Mozjakinovi asistoval vedle Filippiho i další český útočník Andrej Nestrašil.

Také druhý gól hostů padl v početní výhodě, v úvodní minutě druhé třetiny skóroval Filippi. Jokerit srovnal i díky přihrávce obránce Davida Skleničky, posléze ještě dotáhl ztrátu 2:3, ale v rozstřelu získal bod navíc Magnitogorsk.

Střelecky se prosadil rovněž Ondřej Vitásek z Chabarovsku, který zvítězil v Nižním Novgorodu 5:2. Český obránce otevřel skóre v osmé minutě, poté přihrál na druhou branku hostů a poprvé v sezoně prožil dvoubodový zápas.

Výsledky KHL
Novosibirsk - Čerepovec 3:2
Barys Nur-Sultan - HK Soči 3:2
Ufa - Petrohrad 4:5 PP
Čeljabinsk - Kunlun Red Star 3:2 SN
Jaroslavl - CSKA Moskva 0:4
Jokerit Helsinky - Magnitogorsk 3:4 SN
(Sklenička 0+1 - Filippi 1+1, Nestrašil 0+1)
Kazaň - Spartak Moskva 4:1
Nižněkamsk - Vladivostok 6:1
Nižnij Novgorod - Chabarovsk 2:5
(za hosty Vitásek 1+1, T. Zohorna 0+1)
Dinamo Minsk - Jekatěrinburg 4:6
Dinamo Riga – Dynamo Moskva 6:7 PP
(za hosty Jaškin 3:0)

Reklama