Hlavní obsah

Jarolím: Mrzí mě, že nebude proti Seville vyprodáno

Kouče pražské Slavie Karla Jarolíma čeká s jeho svěřenci poslední vystoupení v letošní Lize mistrů. Jeho kádr je oslaben kvůli zraněním o sedm fotbalistů, úspěšného lodivoda ale více trápí, že stadión na Strahově nebude ve středu zcela zaplněn. „Je to škoda, protože jsme měli skvělý podzim a na účast v této soutěži jsme tak dlouho čekali,“ svěřil se Jarolím novinářům.

Článek

V zápase proti Seville vám už o nic nejde, kde budete hledat motivaci?

Je to naše poslední utkání v Lize mistrů, hrajeme v domácím prostředí. Nám sice relativně o nic nejde, ale co se týče Sevilly, bude hrát o první místo. Rádi bychom se rozloučili dobrým výsledkem a hlavně dobrým výkonem. Chceme bodovat.

S jakým výsledkem byste tedy byl spokojený?

Musíme mít sami dobrý pocit, že jsme do zápasu dali maximum.

Jakou taktiku jste na soupeře vymyslel?

Chceme využít každé šance jít do zakončení, zároveň ale musím být absolutně pozorní dozadu. Kdybychom nechali Seville prostor, bylo by to pro nás velmi nebezpečné.

Myslíte si, že může Sevilla váš tým podcenit?

Sevilla není spokojená s umístěním ve španělské lize a tak se asi bude trochu šetřit. Ale mohou to být pouze spekulace z naší strany. Všechno ukáže až sestava soupeře.

Útočník Zdeněk Šenkeřík má zdravotní potíže, bude moci nastoupit?

Připravený by měl být, jestli na sto procent, to uvidíme.

Velkou roli také může sehrát horšící se počasí, sledujete předpovědi?

Pokud k ochlazení dojde, musíme to využít jako naší výhodu. Může to sehrát určitou roli, oni jsou zvyklí hrát v krátkých rukávech a v jiných teplotách.

S meteorologickou situací zřejmě souvisí i slabší zájem diváků o lístky na utkání...

Ani na Steauu nebylo vyprodáno a dost mě to mrzelo. Jak už jsem zmiňoval, je to škoda, protože jsme měli skvělý podzim a na účast v této soutěži jsme tak dlouho čekali. Vyprodáno asi nebude ani tentokrát.

Po utkání s bukurešťským soupeřem byla celá Slavia v euforii, mrzí vás hodně, že jste se nakonec nepoprali o postup?

Samozřejmě by bylo hezké projít dál, na druhou stranu umístění v domácí soutěži má taky svojí váhu. Byli jsme v soutěži poprvé a nemohli jsme mít velké oči. Třeba se nám někdy v budoucnu podaří být první v lize a postoupit i v Lize mistrů.

Reklama

Související témata: