Hlavní obsah

Lyon si vybojoval postup výhrou v Glasgowě nad Rangers

PRAHA

V posledních zápasech základních skupin letošní Ligy mistrů vyhráli v nejzajímavějším duelu středečních utkání fotbalisté Lyonu v Glasgowě nad domácími Rangers 3:0. Jednalo se o přímý souboj o postup do další fáze Ligy mistrů, z něhož se nakonec radoval francouzský celek. Zápas rozhodl jednou brankou Govou a dvěma úspěšnými zásahy Benzema. Milan Baroš nastoupil za vítěze na posledních pět minut.

Článek

Ve slávistické skupině se odehrával zápas mezi Arsenalem a rumunskou Steauaou. Domácí rozveselil již v 8. minutě Diaby. Londýnský Bendtner zvyšoval tři minuty před koncem poločasu na 2:0. Hostující Zaharia byl v 68. minutě sice v pokusu o útok zastaven praporkem pomezního, o pár vteřin později už se ovšem mohl radovat z branky, kterou snížil na konečných 1:2.

Ve skupině E měla Barcelona před posledním utkání proti Stuttgartu jistotu postupu do další fáze z prvního místa a domácí hráči jako by si snad ten fakt uvědomovali až příliš. Hostující fotbalisté již ve třetí minutě zahrávali standardní situaci a Antonio Navas poslal Stuttgart do vedení střelou po břevno branky Barcelony. Do poločasu ovšem za domácí stihl vyrovnat Giovani. Přišla druhá půle a s ní gól domácího Eto´a, který znamenal změnu skóre na 2:1. V 67. minutě zvyšoval už na 3:1 domácí Ronaldinho.

Z postupu se nakonec radoval Lyon

Asi nejvypjatější zápas mohli sledovat diváci v Glasgowě, kde domácí Rangers bojovali v přímém souboji s Lyonem. Hosté mají zatím k postupu do další fáze blíž. Govou v 16. minutě překonal domácího brankáře McGregora a hosté překvapivě vedli. Pojistku postupu stanovil Lyonu v 85. a 88. minutě hostující Benzema. To už byl na hřišti český útočník Milan Baroš, který střídal Juninha v 85. minutě.

Výsledek utkání Římu s Manchester už nemohl jakýmkoliv způsobem změnit fakt, že z prvního místa skupiny F bude postup Manchester a ze druhého právě římský AS. První branka v tomto utkání spadla po úspěšném pokusu Piquého ve 34. minutě, a hosté tak vyhráli první poločas 1:0. V 71. minutě se podařilo vyrovnat domácímu Mancinimu.

Ani ve druhém utkání skupiny F už soupeřům o nic významného nešlo. Sporting, který měl již zaručený postup do jarní fáze Poháru UEFA hostil Dynamo Kyjev, které se z posledního místa už dostat nemohlo. Domácí rozveselil ve 35. minutě Polga, když úspěšně proměnil pokutový kop. Joao Moutinho v 67. minutě už zvyšoval na 2:0. Konečný výsledek 3:0 stanovil dvě minuty před koncem domácí Liedson.

Inter postupuje z prvního místa

V utkání v Eidenhovenu se diváci dlouho nemohli dočkat branky. Ta přišla až ve druhém poločase, když se v 64. minutě trefil milánský Cruz. Inter konečnou výhrou 1:0 nakonec dokázal, že suveréní postup z první místa skupiny nebyl náhodný.

Aby mohlo turecké Fenerbahce slavit postup do další fáze Ligy mistrů, muselo uspět v duelu s CSKA aniž by se potřebovalo ohlížet na zápas v Eidenhovenu. Domácí sice po vlastní brance Edua ve 30. minutě prohrávali, ovšem dvě minuty nato rozdradostnil domácí fanoušky vyrovnávací brankou Alex. V nastavení prvního poločasu se trefil turecký Ugur Boral a stanovil tak poločasový výsledek na 2:1. Boral se trefil i v poslední minutě zápasu, a tak domácí nakonec slavili výhru 3:1.

Reklama

Související témata: