Hlavní obsah

Mistr se ve válce u Botiče Klokanům nevyrovnal, náhradník se stal po třiceti sekundách slávistickým katem

Praha

Tohle k.o. rozhodně nečekal. Prohrát s Klokany. A ve vršovickém derby k tomu. Navíc po trefě střídajícího Vodháněla, který byl na hřišti pouhých třicet sekund. „A ke všemu po týdnu, kdy jsme se na podobný zápas připravovali, neboť jsme věděli, co nás v Ďolíčku čeká,“ jen těžko rozdýchával slávistický kouč Jindřich Trpišovský první porážku v tomto ligovém ročníku.

Provod nahradil Součka skvěle, na tomhle postu jsme dneska problém úplně neměli, říká trenér Jindřich Trpišovský. Video: Sport.cz

 
Článek
Fotogalerie

Pochopitelně mohl argumentovat odchodem kapitána Součka na Ostrovy a vlastně i absencí celé „svaté trojice", kterou pro Eden představovali Hušbauer, Souček a Škoda. V tom ale příčiny senzační prohry svého týmu kouč Slavie neviděl.

„Provod nahradil Součka skvěle. Bojoval, hodně chtěl, patřil k našim třem nejlepším hráčům," nemínil hledat Jindřich Trpišovský příčiny kolapsu jen v absenci kapitána.

„Hlavní problém byl v tom, že tohle derby nebylo o fotbale, ale na těžkém hřišti o soubojích," posteskl si právě Lukáš Provod. „Byl to válka a my se Bohemce v soubojích nevyrovnali. Proto jsme dopadli, jak jsme dopadli."

Klokani pochopitelně volili fotbalovou válku záměrně. Dobře věděli, že jedině tak mají šanci uspět proti dosud neporaženému obhájci titulu.

„Ale stejně tak jsme věděli, že musíme chtít víc než Slavia, která byla odchodem Součka oslabená. A my víc chtěli, což jsem z celého mužstva cítil," velebil své spoluhráče domácí brankář Patrik Le Giang, jenž mezi tyčemi vyčaroval nulu a dopomohl k tomu, že Klokani měli po pěti a půl letech nad vršovickým rivalem poprvé navrch.

Chyběla nám energie ve výkonu. Byl rozdíl v mentalitě, ve válečnictví na hřišti, hodnotí slávisté prohru s BohemiansVideo: Sport.cz

„A zaslouženě, protože moji kluci zápas odmakali a takový Hronek ho dohrával se sebezapřením. Samozřejmě nám ale pomohlo, že Slavii odešel Souček. Ztratila obrovskou sílu, kterou jí dával," viděl kouč Klokanů Luděk Klusáček na rozdíl od svého kolegy z Edenu Trpišovského příčinu výhry právě v absenci lídra a vůdčí osobnosti podzimní slávistické sestavy.

„Podle mého byl důvod naší prohry hlavně v tom, že v překopávané z levé strany na pravou, která neměla s fotbalem nic společného, jsme udělali nevynucenou chybu, které jsme se chtěli a měli vyvarovat. Bohemka hrající na tři stopery právě na takový moment čekala a za chybu nás potrestala," stál si Trpišovský na svém narážejíc na Frydrychův úlet v rozehrávce, kterého střídající Vodháněl po pouhých třiceti vteřinách na trávníku využil, a stal se tak katem Slavie.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Vodháněl z Bohemians po utkání se Slavií, kde vstřelil vítězný gól.

„Když jde na hřiště ofenzivní hráč, je předpoklad, že by měl s výsledkem něco udělat. A mně se to povedlo," moc dobře si dvaadvacetiletý Vodháněl uvědomoval, jak velkou cenu jeho trefa pro Klokany měla. „Byla za tři body, což je hrozně důležité," pravil věcně mladík, o kterého se v zimě zajímala Philadelphia Union, klub zámořské MLS, kde působil sparťanský kapitán Bořek Dočkal.

„Jednání ještě ukončena nejsou, takže věřím, že naděje na odchod do Ameriky ještě existuje," netají Vodháněl, jak rád by šel za svým snem.

I teď, kdy se stal novodobým hrdinou Klokanů, protože skolit slávistického suveréna není přece jen tak. A navíc v roli náhradníka.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články