Hlavní obsah

Magnitogorsk - Kunlun 2:1Filippiho gól v KHL rozhodl, trefy Sedláka s Hykou nestačily

Moskva

Přesilovkový gól útočníka Tomáše Filippiho rozhodl ve prospěch Magnitogorsku zápas Kontinentální hokejové ligy s Kunlunem. Metallurg vyhrál 2:1 a český hráč se střelecky prosadil ve druhém utkání za sebou. Jeho čtvrtá trefa v sezoně znamenala ve 47. minutě vedení 2:0 a hosté se Šimonem Hrubcem v brance už dokázali jenom snížit.

Článek

Magnitogorsk se po duelu sousedů v tabulce Východní konference na hraně postupu odpoutal na sedmém místě od čínského soupeře do dvoubodového náskoku, navíc má oproti němu tři zápasy k dobru. Góly čeljabinských útočníků Tomáše Hyky a Lukáše Sedláka naproti tomu na body nestačily. Traktor, poslední tým Východní konference, prohrál domácí zápas s Čerepovcem 2:4.

Oba nejproduktivnější hráči Čeljabinsku v úvodu třetí třetiny zlikvidovali dvoubrankový náskok soupeře. Nejprve kapitán týmu Sedlák pohotovou střelou zblízka zapsal 21. gól v sezoně a potvrdil pozici druhého nejlepšího českého střelce v soutěži. Vzápětí rozehrál akci, na jejímž konci stačilo Hykovi nastavit hokejku, aby vstřelil 16. branku v ročníku. V 57. minutě ale domácí neubránili přesilovku při Hykově vyloučení a inkasovali i v dalším oslabení při pokusu o power play.

Výsledky zápasů KHL:
Magnitogorsk - Kunlun Red Star 2:1 (za domácí Filippi 1+0)
Ufa - HK Soči 2:0
Čeljabinsk - Čerepovec 2:4 (za domácí Sedlák 1+1, Hyka 1+0),
Nižněkamsk - Chabarovsk 3:5
Dinamo Minsk - CSKA Moskva 1:4
Petrohrad - Vladivostok 6:0
Jokerit Helsinky - Dynamo Moskva 5:0
Dinamo Riga - Jekatěrinburg 2:1

Reklama