Hlavní obsah

Do týmu pro Turné čtyř můstků se dostali Sedlák i Janda

Pětice Roman Koudelka, Martin Cikl, Jan Matura, Borek Sedlák a Jakub Janda bude reprezentovat český skok na lyžích na Turné čtyř můstků. Nominaci v neděli určilo vedení úseku, ČTK ji oznámil jeho sportovní ředitel Leoš Škoda.

Foto: Martin Sidorjak

Jakub Janda

Článek

Koudelka a Cikl se už v této sezóně dostali v závodech Světového poháru do elitní desítky, v Engelbergu v neděli poprvé bodoval také Matura. Předloňský vítěz Turné Janda a Sedlák doplnili reprezentační výběr díky výkonům v Kontinentálním poháru, v němž Jandovy výsledky zajistily Česku páté účastnické místo na Turné.

Škoda prohlásil, že není vyloučena změna v týmu po dvou úvodních závodech tradičního čtyřdílného seriálu v Oberstdorfu a v Garmisch-Partenkirchenu. "Může se stát, že pokud by se někdo vyloženě trápil, můžeme ho po dvou německých závodech vyměnit za náhradníka. Pokud to ale půjde dobře, žádné změny nebudou," řekl Škoda.

Náhradníka by podle jeho slov určil Matjaz Župan, trenér reprezentačního B-týmu, který se bude připravovat v Česku. Turné čtyř můstků začne 30. prosince v Oberstdorfu, další závody se pak během týdne uskuteční v Ga-Pa, Innsbrucku a Bischofshofenu.

Reklama