Hlavní obsah

Jílek se Spartě prodraží. Na cestu z Letné dostane nejspíš milionové odstupné

Praha

Fotbalová Sparta se pořádně prohne. Pokladník z kasy Letenských nevysázel ranec za drahou posilu, jen se klub musí vyrovnat s odvolaným koučem Václavem Jílkem. Na cestu do Olomouce dostane od Pražanů osmimístnou sumu. Podle zdroje serveru Sport.cz by mělo odstupné v případě plného doplacení kontraktu přesáhnout deset milionů korun, server iSport uvádí, že odchodné pro kouče bude šest milionů korun, když mu bude vyplaceno dvanáct měsíčních odměn. Deník Aha však pro změnu píše, že stálo Jílkovo angažmá Spartu skoro třicet milionů. Odhady, kolik kouč na Letné bral, se totiž různí. Ať by byla pravda jakákoliv ze zmíněných částek, jistě balík peněz zafunguje jako hodně slušné bolestné po neslavném konci.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Bývalý trenér Sparty Václav Jílek dostane od klubu zajímavé odstupné.

Článek

Jílek přišel na Letnou loni v létě, kdy jej klub vykoupil ze Sigmy Olomouc. Hanáci totiž s trenérem prodloužili smlouvu do roku 2021 a Pražané tak museli za uvolnění kouče zaplatit. Vedení Sparty neváhalo. Vidělo v něm správného muže, který slavný klub zvedne z bídy a vrátí jej mezi českou elitu. Smlouva na tři roky měla dát prostor k práci na zlepšení, kouči pak měla zaručit měsíční odměnu minimálně ve výši 350 000 korun. Realita ohledně délky kontraktu se ale ukázala být zcela jiná.

K prozření letenského vedení stačil jediný jarní zápas, šéfové bouchli do stolu a s koučem ukončili po sobotní prohře s Libercem (0:2) spolupráci. Co na tom, že kontrakt měl běžet ještě dva a půl roku. Sparta je na páté příčce, jednadvacet bodů za vedoucí Slavií. A co víc, po herním progresu borců v rudých dresech není ani stopy, dál kupí chyby a tým herně klopýtá.

A tak se klub Jílka zbavil, byť se mu únorový rozchod s koučem pořádně prodraží. Vzhledem k předčasným koncům trenérů na Letné, chce se říct, skoro jako tradičně. Na cestu na Hanou dostane Jílek odstupné okolo deseti milionů korun, takže nouzí jistě trpět nebude.

Pro Spartu to ale nekončí. Další zvýšené náklady podle listu Aha klubu plynou i z vylepšení kontraktu pro Václava Kotala, jenž povýšil od rezervy k letenskému áčku. Server iSport pro změnu později ve středu uvedl, že kouč Jílek pobíral na Letné půl milionu korun měsíčně a na odchodnou dostane dvanáct měsíčních platů, což se rovná šesti milionům korun.

Reklama

Související témata: