Hlavní obsah

Manchester City - West Ham 2:0Souček Kladiváře nespasil, Citizens slaví pohodovou výhru

škv, panČTKSport.cz
Aktualizováno

Fotbalový reprezentant Tomáš Souček se ve druhém utkání za West Ham po lednovém přestupu ze Slavie bodů nedočkal. "Kladiváři" prohráli v dohrávce 26. kola anglické ligy na hřišti favorizovaného Manchesteru City 0:2 a zůstali v sestupovém pásmu. Domácí si upevnili druhé místo, na suverénní Liverpool však ztrácejí 22 bodů.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Benjamin Mendy a Gabriel Jesus mohli slavit vítězství nad West Hamem

Článek
Fotogalerie

Manchester City, který poprvé od předloňského prosince prohrál dva soutěžní zápasy za sebou, měl od začátku velkou převahu.

Po několika neproměněných šancích ji gólově vyjádřil Rodri, jenž se prosadil hlavou po rohu. Po hodině hry přidal střelou z malého vápna pojistku Kevin De Bruyne. City porazilo West Ham podeváté v řadě.

Foto: Rui Vieira, ČTK/AP

Domácí Gabriel Jesus bojuje o míč s hostujícím Jarrodem Bowenen

Souček po debutu za West Ham na začátku února proti Brightonu, který skončil remízou 3:3, poprvé odehrál celý zápas. Český záložník byl u obou inkasovaných branek, krátce před koncem nedosáhl v pokutovém území Manchesteru na prudký centr.

West Ham v lize nevyhrál pošesté za sebou, naposledy se z vítězství radoval na Nový rok proti Bournemouthu. S 24 body je na sestupovém 18. místě, na sedmnáctou Aston Villu ztrácí bod.

Anglická fotbalová liga - 26. kolo:
Manchester City - West Ham United 2:0
Branky: 30. Rodri, 62. De Bruyne

Reklama