Hlavní obsah

Magnitogorsk - Nižněkamsk 3:1Magnitogorsk má po gólech Nestrašila a Filippiho postup na dosah

Aktualizováno

Čeští útočníci zařídili Magnitogorsku v Kontinentální hokejové lize důležité vítězství 3:1 nad Nižněkamskem, které Metallurgu prakticky zajistilo postup do play off. Andrej Nestrašil vstřelil po přihrávce Tomáše Filippiho třináctou branku v sezoně, sám Filippi pak dal vítězný druhý gól.

Článek

Nestrašil skóroval v 19. minutě, kdy po Filippiho vyhraném vhazování okamžitě vystřelil a překonal brankáře hostů Alexandra Šaryčenkova. Lepším střelcem je v Metallurgu pouze Sergej Mozjakin.

Osmatřicetiletý olympijský vítěz z Pchjongčchangu Mozjakin se pak v druhé třetině milimetrově přesnou přihrávkou mezi hokejkami protihráčů podílel na gólu Filippiho v přesilové hře. Bývalý liberecký útočník si ve třech posledních zápasech připsal pět bodů, Magnitogorsk je v boji o play off všechny vyhrál.

Skóroval rovněž obránce David Sklenička z Jokeritu Helsinky, v Omsku byl jediným střelcem hostů za 65 minut hry. Třiadvacetiletý český zadák se v KHL trefil podruhé, 13 sekund před koncem druhé třetiny se prosadil razantním příklepem. Jokerit si nakonec odvezl vítězství 2:1 po samostatných nájezdech.

Výsledky KHL:
Barys Nur-Sultan - Ufa 2:1
Magnitogorsk - Nižněkamsk 3:1 (Filippi 1+1, Nestrašil 1+0)
CSKA Moskva - Dinamo Minsk 8:1
Omsk - Jokerit Helsinky 1:2 po sam. nájezdech (za hosty Sklenička 1+0)

Reklama

Související témata: