Hlavní obsah

Karlovy Vary - Třinec 2:6Oceláři si zastříleli a slaví vysokou výhru

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Stránský 0 : 1
6. Gríger 1 : 1
9. Vrána 1 : 2
19. Galvins 1 : 3
28. Gernát 1 : 4
31. Eminger 2 : 4
47. Doudera 2 : 5
52. Doudera 2 : 6
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů prohráli v pátečním utkání 47. kola extraligy s Třincem 2:6 a nenavázali tak na poslední vysoké vítězství nad Kometou. Dvě branky vítězů zaznamenal obránce Milan Doudera.

Foto: Slavomír Kubeš, ČTK

Radost Ocelářů! Petr Vrána z Třince a Matěj Stránský z Třince se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

Od úvodního vhazování duelu týmů z hrany první šestky se hrál ofenzivní hokej. Hosté se ujali vedení již ve třetí minutě, když Stránský střelou mezi betony využil přesilovou hru při vyloučení Emingera. Západočeši odpověděli stejnou mincí o tři minuty později, a to při vyloučení autora úvodní branky. Střelu Stříteského od modré čáry tečoval Gríger.

Vývoj zápasu mohl otočit Kohout, ale jeho nájezd zlikvidoval pozorný gólman Kváča. V deváté minutě po Douderově střele neudržel strážce domácí branky Bednář puk ve své náruči a pro Vránu už nebylo problémem vrátit vedení na stranu Ocelářů. Kuriózní situace nastala ve 14. minutě, když puk vyhozený hosty takřka přes celé kluziště zazvonil o tyč domácí branky.

Šance na srovnání se pak naskytla Polákovi, který dnes hrál jubilejní 200. extraligový zápas, ale ani on v samostatném úniku na hostujícího gólmana nevyzrál. V 19. minutě naopak napřáhl Galvinš za modrou čárou a jeho střela skončila potřetí za dnes nepříliš jistým Bednářem.

Třinec si do poloviny utkání udržoval převahu, kterou potvrdil ve 28. minutě gólovou střelou od modré čáry Gernát. Po čtvrté inkasované brance - i s přispěním častých vyloučení Ocelářů - zvýšili Karlovarští aktivitu. Povzbudila je navíc trefa naděje, když ve 31. minutě prudkou střelou z prostoru mezi kruhy snížil obránce Eminger.

Další velkou příležitost ke zkorigování nepříznivého stavu zápasu měl při přečíslení dvou na jednoho opět Polák, ale jeho přihrávku na najíždějícího Šika obětavě zlikvidoval třinecký obránce.

Závěrečná dvacetiminutovka již probíhala zcela v režii Třince. Nejdříve ve 47. minutě prostřelil Bednáře popáté Doudera. A ten samý hráč v 52. minutě využil přesilovku pět na tři po zkratu karlovarského Vondráčka, který po úderu do oblasti hlavy a krku obdržel od rozhodčích trest na pět minut a navrch i osobní trest do konce utkání.

47. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - HC Oceláři Třinec 2:6 (1:3, 1:1, 0:2)
Branky a nahrávky: 6. Gríger (Stříteský, Šenkeřík), 31. Eminger (Graňák, V. Polák) - 3. M. Stránský (Marcinko, P. Vrána), 9. P. Vrána (M. Doudera, Gernát), 19. Galvinš (Chmielewski), 28. Gernát (Marcinko, Chmielewski), 47. M. Doudera (P. Vrána), 52. M. Doudera (Hrňa, Dravecký). Rozhodčí: Pražák, Šindel - Gerát, Hynek. Vyloučení: 5:5, navíc Vondráček (Karlovy Vary) 5 min. a do konce utkání. Využití: 2:3. Diváci: 4048.
Karlovy Vary: Bednář - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Mikyska - Flek, Gríger, Rachůnek - Beránek, Vildumetz, Kohout - Šik, T. Mikúš, V. Polák - Vondráček, Černoch, Koblasa. Trenér: Pešout.
Třinec: Kváča - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Adámek - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, Hrňa - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Dravecký, Š. Novotný, Adamský - Polanský. Trenér: Varaďa.

Reklama

Související témata: