Hlavní obsah

Brno - Olomouc 2:4Kometa dohnala manko, pak doma nečekaně zhasla

MinutaMin. Tým Hráč Akce
22. Musil 0 : 1
31. Zaťovič 1 : 1
31. Handl 1 : 2
41. Plekanec 2 : 2
47. Olesz 2 : 3
50. Káňa 2 : 4
Záznam online reportáže

Brno

Hokejisté Komety Brno prohráli v nedělním utkání extraligy na domácím ledě s Olomoucí 2:4. Na začátku třetí třetiny sice vyrovnal Plekanec na 2:2, Hanáci však díky trefám zkušeného Olesze a Káni rozhodli o svém triumfu.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Zleva David Ostřížek z Olomouce, brankář Brna Karel Vejmelka a Stanislav Svozil z Brna.

Článek
Fotogalerie

Hosté byli v úvodu lepší. Velkou šanci si vytvořili již ve čtvrté minutě, kdy Jaroměřský vybídl ke skórování Ostřížka, toho však rychlým přesunem na brankovišti vychytal gólman Vejmelka.

Následovala další možnost Mory, konkrétně Nahodila, který se snažil procpat kotouč do brněnské sítě. Už se i zdálo, že se mu to povedlo, videorozhodčí však rozhodl, že puk do sítě neprošel. Za Kometu pálil nebezpečně uzdravený Holík a také mladý bek Svozil.

Ve druhé části začaly konečně padat branky. Hanáci hned v úvodu třetiny dostali k dispozici přesilovku, kterou za pár chvil dokázal využít po samostatné akci Musil, který se prokličkoval až před Vejmelku a bezpečně poslal kotouč do šibenice. Kometa mohla srovnat o pět minut později, Rákos se zjevil sám před Mokrým, kotouč chtěl zasunout na zadní tyč, ale mladíček v bráně se zaskvěl. Za polovinou utkání se skóre měnilo podruhé. Musilovu střelu zasáhnul hraniční vysokou holí Nahodil, po konzultaci s videorozhodčím branka platila.

Uběhlo pouze čtrnáct vteřin a Brňané se dočkali kontaktní branky. Němcovu střelu od modré tečoval kapitán Zaťovič a puk propadl mezi Mokrého betony. I v tomto případě úřadovalo video, které ale platnost gólu rychle potvrdilo. Domácí měli ve zbytku třetiny mírnou převahu, ke gólovému efektu to nevedlo. Naopak Vejmelka musel zasahovat po samostatné akci Knotka ve vlastním oslabení.

Lepší start do třetí třetiny si Kometa nemohla přát. Uběhlo pouze sedmačtyřicet vteřin a Horkého nahození před branku tečoval dobře nastavenou bruslí Plekanec a bylo vyrovnáno. Ve 46. minutě dostali hosté svou třetí přesilovku v zápase a rychle ji využili. Brnu se nepodařilo vyhodit kotouč a zmatků mezi kruhy dokázal využít Olesz, který prostřelil Vejmelku. O tři minuty později to bylo znovu o dvě branky. Do rychlého brejku se řítila dvojice Irgl - Káňa a druhý jmenovaný pohotovou střelou nedal svému někdejšímu spoluhráči šanci. Dvě minuty před koncem zkusila Kometa hru bez brankáře, kterou málem dokázala zhodnotit Muellerem, americký útočník ale trefil pouze tyč.

48. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Olomouc 2:4 (0:0, 1:2, 1:2)
Branky a nahrávky: 31. Zaťovič (O. Němec, Mueller), 41. Plekanec (Horký, Bartejs) - 22. P. Musil (Nahodil, J. Knotek), 31. Nahodil (P. Musil), 47. Olesz, 50. J. Káňa (Irgl). Rozhodčí: Pešina, Veselý - Lhotský, J. Svoboda. Vyloučení: 5:4. Využití: 0:2. Diváci: 7543.
Brno: Vejmelka - Baranka, O. Němec, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši, Malec - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Červený, Plekanec, Erat - Š. Stránský, Rákos, Vincour - Kusko, Střondala, Horký. Trenér: Zábranský.
Olomouc: Mokrý - Škůrek, Valenta, Rutar, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, Káňa, Burian - Olesz, J. Knotek, Ostřížek - Skladaný, Kolouch, Tomeček. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata: