Hlavní obsah

Chabarovsk - Nižněkamsk 2:3 PPČeská kolonie z Chabarovsku si play off KHL nezahraje

Pětice českých hokejistů v Chabarovsku si play off KHL nezahraje. Amur dnes prohrál druhý zápas s Nižněkamskem ve dvou dnech a po porážce 2:3 v prodloužení už nemá ve zbývajícím duelu základní části šanci dosáhnout na postupovou osmičku do bojů o Gagarinův pohár z Východní konference.

Foto: Sport.cz

Hynek Zohorna v dresu národního týmu

Článek

Chabarovsk v neděli utrpěl s Něftěchimikem nejvyšší debakl v klubové historii 0:8, dnes však mohl soupeři porážku oplatit. Sice opět prohrával, ale obránce Michal Jordán po přihrávce Hynka Zohorny a poté Kirill Rasskazov za asistence Ondřeje Vitáska v druhé třetině skóre otočili.

Vedení 2:1 ale Amur neudržel, tři minuty před koncem třetí třetiny poslal duel do prodlužení Jevgenij Rjasenskij. Nastavení trvalo jen půl minuty a ukončil ho proměněným samostatným nájezdem Matt White, jenž potrestal hození hokejky kapitána Tomáše Zohorny při vyložené šanci Nižněkamsku. Do kádru Amuru patří i aktuálně zraněný brankář Marek Langhamer.

Něftěchimik tak má na osmém místě tabulky Východu dvoubodový náskok před Chabarovskem, jenž ho už vzhledem k nižšímu počtu vítězství nemůže předehnat. Ve hře o poslední volné místo je ještě Kunlun Red Star, který momentálně hraje poslední zápas základní části proti Dinamu Riga.

Výsledky KHL:
Chabarovsk - Nižněkamsk 2:3 v prodl. (za domácí Jordán 1+0, H. Zohorna a Vitásek oba 0+1)
Vladivostok - Barys Nur-Sultan 1:3,
Kunlun Red Star - Dinamo Riga 1:2

Reklama

Související témata: