Hlavní obsah

Třinec - Zlín 2:1 SNStránský hrdinou Ocelářů. Nejprve vyrovnal, pak proměnil rozhodující nájezd

MinutaMin. Tým Hráč Akce
13. Šlahař 0 : 1
51. Stránský 1 : 1
65. Stránský (rozhodující nájezd) 2 : 1
Záznam online reportáže

Třinec

Hokejisté Třince vyhráli v úterní dohrávce 48. kola extraligy doma nad Zlínem 2:1 po samostatných nájezdech. Hrdinou Ocelářů byl Matěj Stránský. Ten vyrovnal v 51. minutě na 1:1, aby následně proměnil jako jediný ze střelců i nájezd. Oceláři si zajistili účast ve čtvrtfinále.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hokejisté Třince se radují z gólu. Zleva Milan Doudera, Petr Vrána, Martin Růžička, autor gólu Matěj Stránský a Tomáš Marcinko.

Článek
Fotogalerie

Zlín dostaly do tempa rychlé dvě přesilové hry a byl v úvodní třetině aktivnější. Také se ujal vedení. Okál zachytil u zadního mantinelu špatnou rozehrávku Musila a chytrým pasem uvolnil Šlahaře, který překonal rozhozeného Kváču. Autor gólu v závěru třetiny dobře vyřešil přečíslení dva na jednoho, Nosek ale zblízka minul branku.

Třinec promarnil po přestávce přesilovou hru pět na tři. Zakončení v ní na sebe brali hlavně obránci, Douderu ale dvakrát vychytal Kašík a Gernát dvakrát netrefil branku. Už při hře proti čtyřem vyslal Galvinš do sóla Adamského, zlínský gólman odvážně vyjel a střelu zneškodnil. Hosté zahrozili v přečíslení zásluhou Köhlera, ale v závěru třetiny i vlastními chybami nabídli Ocelářům několik gólových šancí. I díky Kašíkovi odolali.

Třinec se prosadil až v 51. minutě ze své šesté přesilové hry v zápase. Stránský si vybruslil z rohu kluziště před branku a bekhendem propasíroval puk pod Kašíkem. Zlín ještě uplatnil trenérskou výzvu, ale nedovolené bránění brankáři rozhodčí na záznamu nenašli.

Domácí pokračovali v tlaku, zápas však dospěl do prodloužení. V jeho úvodu neuspěl v úniku domácí útočník Ondřej Kovařčík s bekhendovým blafákem. Následně Třinec nevyužil ani přesilovou hru, kterou umocnili trenéři odvoláním brankáře. Riskantní tah se málem vyplatil, ale Vrána minul prázdnou branku.

Poslední vzájemný zápas rozhodl hattrickem Wolski, který ale chyběl Třinci čtvrtý zápas v řadě. Jeho šikovné ruce by se domácím hodily v rozstřelu, který přesto vyhráli. Hned v první sérii přesně vystřelil Stránský a Kváča z pěti pokusů Zlína neinkasoval. Měl ale štěstí, Claireaux trefil ve čtvrtém kole tyč.

Dohrávka 48. kola hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - PSG Berani Zlín 2:1 po sam. nájezdech (0:1, 0:0, 1:0 - 0:0)
Branky a nahrávky: 51. M. Stránský (P. Vrána), rozhodující sam. nájezd M. Stránský - 13. Šlahař (Okál). Rozhodčí: Kubičík, Šír - Bryška, Rožánek. Vyloučení: 3:7. Využití: 1:0. Diváci: 4368.
Třinec: Kváča - M. Doudera, Gernát, D. Musil, Galvinš, Kundrátek, Adámek - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - Chmielewski, Marcinko, Hrňa - O. Kovařčík, M. Kovařčík, Hrehorčák - Dravecký, Š. Novotný, Adamský - Polanský. Trenér: Varaďa.
Zlín: Kašík - D. Nosek, M. Novotný, Ferenc, Freibergs, Gazda, Řezníček, Matyáš Hamrlík - Fryšara, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články