Hlavní obsah

Kladno - Sparta 4:2Jágr vítězným gólem sejmul Spartu! Kladno ukončilo hrůznou sérii a dostihlo Pardubice

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Redlich 1 : 0
18. Buchtele 1 : 1
29. Buchtele 1 : 2
37. Zikmund 2 : 2
52. Jágr 3 : 2
60. Lakos 4 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Ještě nás neodepisujte! Takový vzkaz vyslalo všem svým konkurentům v boji o záchranu hokejové extraligy Kladno. Rytíři v utkání 49. kola udolali na svém ledě pražskou Spartu 4:2, když vítězný gól vstřelil v 52. minutě Jaromír Jágr, a ukončili tak hrozivou jedenáctizápasovou sérii porážek. Středočeši se tak bodově dotáhli na předposlední Pardubice, které ale mají páteční zápas proti Plzni k dobru.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Kladenští hokejisté (zleva) Jaromír Jágra, Brady Austin, Petr Vampola, Ladislav Zikmund a Brendan O´Donnell se radují z druhého gólu proti Spartě.

Článek
Fotogalerie

Téměř vyprodaný kladenský zimák viděl od úvodních minut zápas s řadou šancí na obou stranách. Za domácí nejprve zahrozil z mezikruží Jágr, stejně jako s nadějným únikem Kauta při oslabení si ale poradil Machovský. Na druhé straně měl zase Godla štěstí, že před odkrytou brankou promáchl Sukeľ.

V 17. minutě našel O´Donnell od zadního mantinelu Redlicha, který otevřel skóre. Jenže Rytířům náskok vydržel jen 41 vteřin. Po propadnutí domácích ve středním pásmu našel Forman Buchteleho, jenž neměl problém trefit zcela prázdnou klec.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jan Buchtele (vlevo) ze Sparty se raduje poté, co překonal kladenského brankáře Denise Godlu (vpravo).

Sparta byla od druhého dějství přeci jen nebezpečnější, nikým nehlídaný Košťálek si ale na Godlu nepřišel. I Středočeši ovšem občas zahrozili - jenže Austin se střelou do odkryté části branky váhal tak dlouho, až se Machovský stačil přesunout k druhé tyči a puk lapil.

Ve 29. minutě si vybral slabší chvilku Godla. Buchtele nikterak nebezpečně poslal puk bekhendem před branku a kladenský gólman si ho hokejkou nešťastně srazil mezi betony. Na Kladna na chvilku dolehl útlum, ze kterého mu však pomohla druhá přesilovka zápase. Austinovu střelu od modré šikovně tečoval Zikmund a bylo znovu srovnáno.

Ve 43. minutě se Sparta radovala ze třetího gólu, jenže předčasně. Hlavní rozhodčí Úlehla totiž po konzultaci s kolegou u videa trefu Vitoucha neuznal pro aktivní kopnutí puku bruslí. Podle opakovaných záběrů se však zdálo, že od brusle Vitoucha se následně kotouč ještě dotkl brusle domácího Kauta a teprve od něj zamířil do branky.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Jaromír Jágr se raduje z druhého gólu Kladna proti Spartě.

O šest minut později se naopak naskytla obrovská příležitost strhnout vedení na svou stranu Rytířům. Po faulech Košťálka s Formanem měli k dispozici 69 vteřin dlouhou přesilovku pěti proti třem, jenže jí pohrdli. Pak ale přišla velká chvíle Jaromíra Jágra. Osmačtyřicetiletý útočník se u zadního mantinelu zmocnil puku, vybruslil s ním před branku a střelou po ledě propálil Machovského.

Záhy mohl vyrovnat Řepík, po pobídce Rouska ale nedokázal zamést touš do prázdné branky. Minutu a půl před koncem zkusila Sparta hru bez brankáře, v čase 59:47 ale trefil prázdnou klec Lakos a uzavřel na 4:2 pro domácí.

Předehrávka 49. kola hokejové extraligy:
Rytíři Kladno - HC Sparta Praha 4:2 (1:1, 1:1, 2:0)
Branky a nahrávky: 7. Redlich (O'Donnell, P. Machač), 37. Zikmund (Austin, Vampola), 52. Jágr (P. Machač, Redlich), 60. A. Lakos - 18. Buchtele (M. Forman, Pech), 29. Buchtele (M. Forman, Tomáš Dvořák). Rozhodčí: Jeřábek, Úlehla - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 1:4. Využití: 1:0. Diváci: 5042.
Kladno: Godla - B. Nash, Austin, A. Lakos, Kehar, Barinka, Zelingr - Jágr, Stach, Zikmund - J. Strnad, Vampola, Melka - Redlich, P. Machač, O'Donnell - Hajný, T. Kaut, Š. Bláha. Trenéři: D. Čermák a Lidický.
Sparta: Machovský - Jurčina, Tomáš Dvořák, Poizl, Košťálek, Blain, Kalina - Řepík, Sukeľ, Rousek - M. Forman, Pech, Buchtele - A. Kudrna, V. Růžička, Říčka - D. Vitouch, Smejkal, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata: