Hlavní obsah

Zlín - Litvínov 4:3 PPBerani utnuli sérii porážek a upevnili si místo pro předkolo play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Jánský 0 : 1
24. Ferenc 1 : 1
39. Herman 2 : 1
40. Köhler 3 : 1
52. Kudla 3 : 2
54. Jánský 3 : 3
62. Honejsek 4 : 3
Záznam online reportáže

Hokejisté Zlína porazili ve 49. kole extraligy Litvínov 4:3 v prodloužení a ukončili sérii čtyř porážek. Utkání rozhodl v čase 61:19 útočník Antonín Honejsek. V dresu hostů si dvě branky a asistenci připsal Peter Jánský. Zlín je i nadále desátý, Litvínov dvanáctý. Na poslední Kladno mají Severočeši náskok tří bodů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík, Pavel Sedláček a František Lukeš z Litvínova.

Článek

Do první výraznější šance utkání se dostal domácí Claireaux, brankář Janus si však s jeho tečí poradil. Skóre otevřeli v sedmé minutě hosté. Na Válkovu přihrávku od zadního mantinelu si najel Jánský a prostřelil Kašíka. Odpovědět se pokoušel Řezníček, bekhendem ale zblízka neuspěl.

Litvínovský náskok mohl zvýšit Ščotka, jeho nahození zastavila tyč. Brankovou konstrukci trefil na druhé straně i Okál, jenž poté neproměnil velkou šanci v přesilovce.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Dalibor Řezníček ze Zlína před brankářem Litvínova Jaroslavem Janusem.

Skórovat se domácím podařilo až ve 24. minutě. Heltův faul potrestal po nabídce Šlahaře z hranice brankoviště Ferenc. Další přesilovkovou trefu mohl přidat Honejsek, Janus ale jeho pokus z pravé strany zneškodnil.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Jakub Herman ze Zlína a David Štich z Litvínova.

Při dalším oslabení Vervy slovenský gólman vychytal Claireauxe. Proti Hermanovi však už zasáhnout nedokázal, domácí útočník dorážel do odkryté branky. Zlínští se před druhou přestávkou prosadili ještě jednou, Köhlerův gól z protiútoku musel ještě potvrdit videorozhodčí.

Hosté byli blízko snížení na začátku třetí třetiny. Ščotkovu střelu Kašík vykopl koncem betonu. O mnohem větší vzrušení se postarali Novotný s Pospíšilem, kteří se pustili do pěstního souboje.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Brankář Litvínova Jaroslav Janus.

V dobré pozici se poté před Janusem zjevil Sedláček, čtvrtou branku Beranů ovšem nezařídil. Udeřil naopak Litvínov. O zdramatizování zápasu se v 52. minutě postaral Kudla. Chvíli nato se Severočechům povedlo vyrovnat, početní převahu využil tvrdou ranou Jánský.

O vítězi nakonec rozhodlo prodloužení. V 62. minutě vystřelil Zlínu druhý bod Honejsek.

49. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Verva Litvínov 4:3 v prodl. (0:1, 3:0, 0:2 - 1:0)
Branky a nahrávky: 24. Ferenc (Šlahař, Freibergs), 39. Herman (Dufek, Claireaux), 40. Köhler (Freibergs, Fořt), 62. Honejsek - 7. Jánský (Válek), 52. Kudla (Jurčík, Jánský), 54. Jánský (Moravčík). Rozhodčí: Hradil, Roman Svoboda - Brejcha, Jelínek. Vyloučení: 5:7, navíc Pospíšil (Litvínov) 10 min. Využití: 2:1. Diváci: 4647.
Zlín: Kašík - D. Nosek, M. Novotný, Ferenc, Freibergs, Buchta, Řezníček, Gazda - Fryšara, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: Robert Svoboda.
Litvínov: Janus - Říha, Moravčík, Štich, Ščotka, Kudla, L. Doudera - Hedberg, Mahbod, Jarůšek - Pospíšil, V. Hübl, F. Lukeš - Helt, Jurčík, Trávníček - Jánský, Gerhát, Válek. Trenér: Kýhos.

Reklama

Související témata: