Hlavní obsah

Pardubice - Plzeň 3:1Pardubice během 34 vteřin otočily zápas s Plzní

MinutaMin. Tým Hráč Akce
11. Zdráhal 0 : 1
28. Mandát 1 : 1
28. Machala 2 : 1
47. Vondrka 3 : 1
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic porazili ve 49. kole extraligy Plzeň 3:1 a v souboji o záchranu znovu odskočil Kladnu na rozdíl tří bodů. O osudu utkání rozhodla 28. minuta, ve které Dynamo během 34 vteřin otočilo stav z 0:1 na 2:1. Pohledný zápas pak domácí tým dotáhl až do vítězného konce. Plzeň po osmé porážce na kluzištích soupeřů v řadě klesla v tabulce na čtvrté místo.

Foto: David Taneček, ČTK

Pardubický útočník Johan Harju před plzeňským brankářem Dominikem Frodlem, vpravo Peter Čerešňák.

Článek

Zápas nabízel od samotného začátku spoustu šancí. Čerešňákova střela prošla Kantorovi mezi betony, ale kotouč těsně minul tyčku, Při následném přečíslení a střele Straky si už domácí gólman připsal jistý zákrok. Na opačné straně měl Frodl hodně práce s Tyborovou střelu a puk se chvíli povaloval v brankovišti. Sérii šancí zakončil Kantner ranou do tyče.

V 11. minutě dostala Plzeň k dispozici přesilovku a Zdráhal šikovnou tečí otevřel skóre. Spustu pokusů v dalším průběhu zlikvidovali oba brankáři. Jedinou slabší chvíli si plzeňský Frodl vybral v závěru první třetiny, kdy jeho riskantní rozehrávku nezužitkoval Poulíček. Škodovka tak mohla rozšířit jednobrankové vedení při přesilovce pět na tři, jenže k pořádnému zakončení se nedostala, a tak přišel trest.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Michal Vondrka z Pardubic, Lukáš Pulpán z Plzně a brankář Dominik Frodl z Plzně.

Ve 28. minutě se z rohu hezky uvolnil Mandát a stihl i přesně zakončit. Za 34 vteřin do útočného pásmu vtrhl čtvrtý pardubický útok a z hranice brankoviště se prosadil Machala. Změnu stavu nezvrátila ani trenérská výzva. Plzeň po gólu výrazně přidala na důrazu, další možnost ale zahodil Svačina, kterému do čisté šance přihrál plzeňský Kaňák. Srovnat stav mohl Straka, ale přímý souboj s Kantorem znovu prohrál. Stejně dopadl před druhou sirénou osamocený Poulíček.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Michal Vondrka z Pardubic, brankář Pavel Kantor a Matyáš Kantner z Plzně.

Dynamo se s jednobrankovým vedením v zádech zatáhlo, ale Plzeň k očekávanému náporu nedostávala a jedinou těžší střelu vyslal při přesilovce Kodýtek. Domácímu týmu tak stačil jediný úprk Vondrky a po jeho střele pod horní tyč vedl o dva góly. Náskok mohl vzápětí navýšit Svačina a hlavně Dynamo nezužitkovalo dvouminutovou přesilovku pět na tři.

Klasickou početní výhodu poté neproměnila ani Škodovka a její šance na bodový zisk výrazně poklesly. Definitivně rozhodnout mohl v oslabení Vondrka po chybě Frodla, ale nestihl zasunout puk do prázdné branky.

HC Dynamo Pardubice - HC Škoda Plzeň 3:1 (0:1, 2:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 28. Mandát (Tybor), 28. Machala (Rolinek, Paulovič), 47. Vondrka (Tybor) - 11. P. Zdráhal (Pulpán, Jánošík). Rozhodčí: Pražák, Veselý - Komárek, Špringl. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 8480.
Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, J. Kolář, Zacharčuk, T. Voráček, Holland - Tybor, R. Kousal, Vondrka - Svačina, Poulíček, Mandát - Látal, Harju, Kusý - Paulovič, Rolinek, Machala. Trenér: Razým.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, Pulpán, Kaňák, Vráblík, Jánošík, Jiříček, Houdek - Gulaš, Mertl, Kantner - Rob, V. Němec, P. Zdráhal - Pour, Kodýtek, P. Straka - Malát, Heřman, Vracovský. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata: