Hlavní obsah

Karlovy Vary - Hradec Králové 4:3 SNKarlovy Vary po výhře nad Hradcem slaví postup do play off

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Pavlík 0 : 1
8. Rachůnek 1 : 1
16. Žejdl 1 : 2
19. Polák 2 : 2
36. Kohout 3 : 2
44. Jergl 3 : 3
65. Skuhravý 4 : 3
Záznam online reportáže

Karlovy Vary

Hokejisté Karlových Varů porazili ve 49. kole extraligy Hradec Králové 4:3 po samostatných nájezdech a ukončili sérii tří porážek. Zápas rozhodl kapitán Energie Václav Skuhravý. Osmé Karlovy Vary se tak přiblížily Východočechům na sedmém místa na jediný bod. Západočeši si zároveň po devíti letech definitivně zajistili postup do předkola play off.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Karlovarský útočník Václav Skuhravý.

Článek

Po úvodním oťukávání a první nebezpečné střele Dragouna otevřel v 5. minutě skóre hostující Filip Pavlík, který do odkryté domácí branky uklidil od horní tyčky odraženou Cingelovu střelu.

O tři minuty později potrestal vyloučení Eklunda domácí Rachůnek, který si tak připsal již 24. branku v sezoně. I Mountfield poté využil přesilovou hru. Emingerův faul potrestal Žejdl.

Když už to vypadalo, že se do kabin půjde za jednobrankového vedení hostů, prošla v 19. minutě Polákova střela z úhlu nad levým ramenem Mazance a bylo opět srovnáno.

Ve druhé třetině byl na ledě dlouho vidět hlavně boj bez výraznějších šancí. Výjimku tvořila šance Radovana Pavlíka, který si však při samostatném úniku s Novotným neporadil. Podobně dopadl na druhé straně Gríger. Ve 36. minutě už udeřilo, po ideální přihrávce agilního Poláka se prosadil Kohout.

Hned na začátku třetí části se hostům podařilo vyrovnat. Po sérii šťastných odrazů proklouzl Jergl mezi domácí obranou a procedil puk mezi Novotného betony. Hráči Energie ještě v základní hrací době mohli vrátit vedení na svou stranu, ale Černocha z bezprostřední blízkosti vychytal Mazanec a Šenkeřík v 57. minutě nastřelil jen tyč.

Oba celky mohly zápas rozhodnout v prodloužení, vítěze ale nakonec určily samostatné nájezdy. Druhý bod získali domácí, Mazance překonali Skuhravý a Koblasa, Novotného hosté překonat nedokázali. Hradec Králové si tak připsal pátou porážku v posledních šesti zápasech, třikrát prohrál po nájezdech.

49. kolo hokejové extraligy:
HC Energie Karlovy Vary - Mountfield Hradec Králové 4:3 po sam. náj. (2:2, 1:0, 0:1 - 0:0)
Branky a nahrávky: 8. T. Rachůnek (Flek), 19. V. Polák (Kohout), 36. Kohout (V. Polák, Černoch), rozhodující nájezd Skuhravý - 5. F. Pavlík (Cingel), 16. Žejdl (Koukal, Cibulskis), 44. Jergl. Rozhodčí: Hejduk, Sýkora - Kajínek, Axman. Vyloučení: 2:3. Využití: 1:1. Diváci: 3952.
Karlovy Vary: F. Novotný - Stříteský, Šenkeřík, Plutnar, Graňák, Eminger, M. Rohan, Šafář - Flek, Gríger, T. Rachůnek - Beránek, Vildumetz, T. Mikúš - Kohout, Černoch, V. Polák - Šik, Skuhravý, Koblasa. Trenér: Pešout.
Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Šidlík, F. Pavlík, Šalda, Čáp - Jergl, Klíma, Perret - Dragoun, Lev, Chalupa - Smoleňák, Cingel, R. Pavlík - Žejdl, Koukal, Miškář. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.

Reklama

Související témata: