Hlavní obsah

Příbram - Ml. Boleslav 0:0Příbram nevyhrála ani pod dohledem Jarolímů

Příbram

Fotbalisté Příbrami nevyhráli už pošestnácté v řadě. V sobotu hráli bez branek doma s Mladou Boleslaví. Nový kouč Čuhel sice změnil hru domácích, ale stačilo to jen na bod. Navíc domácí Kočí chytil Budínskému penaltu. Domácí tak dál navyšují ztrátu na konci tabulky, gól nedali už 301 minut.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jiří Klíma z Boleslavi a Karel Soldát a Jaroslav Tregler z Příbrami.

Článek

V Příbrami napadlo téměř dvacet centimetrů sněhu, ale trávník dokázali pořadatelé uklidit, a nebyl ani extrémně měkký. Na stadión U Litavky dorazil i kouč Karel Jarolím, který tu před dvaadvaceti roky začínal, společně se starším synem Lukášem, svojí letitou pravou rukou Borisem Kočím, a bývalým gólmanem Oldřichem Pařízkem, kteří svého času oblékali příbramský dres. „Přijeli jsme se podívat, nic víc," říkal s úsměvem bývalý kouč reprezentace a odmítl, že s „realizačním týmem" přijel Příbram převzít. „Ještě jsme to úplně neuzavřeli," řekl příbramský boss Jaroslav Starka.

Nový kouč Petr Čuhel provedl v sestavě spíš posuny než změny, jen stoperská dvojice Tregler - Dramé byla zcela nová. Musel také řešit absenci zraněného Nového. Vpředu se na hrotu točili Zorvan a Polidar, Škoda s Voltrem hráli spíše z druhé vlny. Domácí oproti předchozím jarním duelům hru víc rozpohybovali, snažili se o rychlou kombinaci, ale slibně vyhlížející akce nedokázali přesně, a hlavně účinně zakončit. Nepovedlo se to ani Polidarovi po centru Škody.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jiří Klíma z Boleslavi, Karel Soldát z Příbrami a Antonín Křapka z Boleslavi.

Mladá Boleslav postupně vyrovnala hru v poli, ale v ofenzívě byla ještě bídnější než domácí. Wágner zůstal na lavičce a Jiří Klíma na hrotu neudělal vůbec nic i proto, že nedostal pořádný míč. Když už přilétl před domácí branku solidní centr, Klíma se k němu včas nedostal. Budínskému byla o něco později při jeho střele brána malá, další zneškodnil Kočí.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Jiří Klíma z Boleslavi a Filip Zorvan z Příbrami.

Naopak po půl hodině hry mohli otevřít skóre domácí, ale v posledním okamžiku uklidil Šeda míč před Pazderou na rohový kop. Když pak v šestnáctce Tatajev rukou odstrčil Rezka, píšťalka sudího mlčela... Těsně před koncem první půle se dostal do obrovské šance Ladra, ale zblízka přestřelil.

Kočí chytil penaltu

Po změně stran se trávník v obou šestnáctkách čím dál víc měnil v oranici a fotbal mizel v dáli. Oba týmy vsadili jen na bojovnost, bez šancí. Domácí si přeci jenom uvědomili, že bod nic neřeší a znovu se pustili do útočení. Zorvan se nejprve pokusil přehlavičkovat Šedu, marně. Později prolétl jeho centr celým malým vápnem, ale nikdo z domácích se k němu nedostal. Slibnou pozici si vytvořil Pazdera, ale o pár centimetrů přestřelil.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Zleva Antonín Křapka z Boleslavi, Alexej Tatajev z Boleslavi a Michal Škoda z Příbrami v gólové šanci, kterou však neproměnil.

S přibývajícími minutami tlak domácích sílil. Hosté už prakticky jen odkopávali. Slibnou šanci měl Zorvan, ale neproměnil. Domácí dokázali dostat míč do soupeřovy šestnáctky, ale v oraništi si s míčem nedokázali poradit a hosté se spokojili s tím, že poslali míč, co nejdál od Šedy. Hosté také přiostřili za hranici únosnosti, ale Wágner za likvidační faul na Voltra viděl jen žlutou. Čtvrt hodiny před koncem Pazdera trefil míč i Wágnera a sudí nařídil penaltu. Kočí však vystihl směr Budínského střely k levé tyči a míč vyrazil. Domácí tento okamžik nenabudil, zbytek zápasu se dohrával v poklidu a za spokojenosti obou týmů s remízou.

23. kolo první fotbalové ligy:
1. FK Příbram - FK Mladá Boleslav 0:0
Rozhodčí: Ginzel - Kubr, Flimmel. ŽK: Soldát, Pazdera, Kříž - Hubínek, Tatajev, Wágner. Diváci: 1267.
Příbram: Kočí - Dramé, Pazdera, Cmiljanovič, Soldát (90. Kvída) - Polidar, Tregler, Zorvan (80. Kříž), Rezek - Voltr (71. Šašinka), Škoda. Trenér: Čuhel.
M. Boleslav: Šeda - Jakub Klíma (9. Křapka), Tatajev, Pudil, Zelený - Douděra, Hubínek, Budínský, Janošek, Ladra (90. Fulnek) - Jiří Klíma (64. Wágner). Trenér: Weber.

Reklama

Související témata: