Hlavní obsah

Sparta - Zlín 5:1Hokejisté Sparty rozdrtili Zlín. Dvakrát se trefil Řepík

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Řepík 1 : 0
25. Dvořáček 2 : 0
31. Forman 3 : 0
37. Řepík 4 : 0
46. Smejkal 5 : 0
49. Gazda 5 : 1
Záznam online reportáže

Praha

Hokejisté Sparty porazili v 50. kole extraligy Zlín 5:1. Domácí o své výhře rozhodli ve druhé třetině, ve které vstřelili tři branky. Dvěma góly se na výhře Pražanů podílel kapitán Michal Řepík. Zlín prohrál pátý z posledních šesti zápasů, přesto si zajistil postup do předkola play off. Dvě kola před koncem základní části jsou Berani desátí.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Hokejisté Sparty se radují z gólu proti Zlínu.

Článek

V sestavě domácích se proti Zlínu trochu nečekaně objevil i útočník Kvapil, který se zranil hned v prvním extraligovém kole.

Sparta se dostala do vedení z první vydařené akce zápasu, když se ve čtvrté minutě krátce po buly prosadil kapitán Řepík a připsal si 22. gól sezony.

Herně i střelecky aktivnější ale byli hosté. Brankář Sedláček, jenž přišel do Sparty v minulé sezoně ze Zlína, ale svůj tým podržel. Zlikvidoval i Köhlerovu šanci ze šesté minuty, Kašík na druhé straně poté ustál několik brejků domácích.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Brankář Zlína Libor Kašík dostává první gól v duelu se Spartou.

Podruhé se skóre měnilo až ve 25. minutě, kdy Košťálek při střele zlomil hokejku, k puku se dostal Dvořáček a překonal Kašíka. Další branku daly domácí stejně jako v prvním případě krátce po buly. V polovině zápasu se prosadil Forman. Ve 37. minutě poté Kašíka počtvrté překonal z úhlu Řepík, jenž využil přihrávky Sukeľa zpoza branky.

Ve třetí třetině nastoupil místo Kašíka do zlínské branky Huf, dlouho ale čisté konto neudržel. Ve 46. minutě jej po Kvapilově přihrávce překonal Smejkal. Premiérovou nulu v sezoně nakonec neudržel ani Sedláček, neboť ve 49. minutě nestačil na střelu Gazdy.

HC Sparta Praha - PSG Berani Zlín 5:1 (1:0, 3:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 4. Řepík (Rousek, Sukeľ), 25. Dvořáček (Košťálek), 31. Forman, 37. Řepík (Sukeľ, T. Pavelka), 46. Smejkal (Kvapil, T. Pavelka) - 49. Gazda (Claireaux). Rozhodčí: Bejček, Pešina - Frodl, Kajínek. Vyloučení: 2:4, navíc Kašík (Zlín) 10 min. Bez využití. Diváci: 9120.
Sparta: J. Sedláček - Blain, Kalina, Tomáš Dvořák, Košťálek, Jurčina, Piskáček, od 21. navíc T. Pavelka - Řepík, Sukeľ, Rousek - M. Forman, Pech, Buchtele - Smejkal, Tomášek, M. Kvapil - A. Kudrna, Říčka, Dvořáček. Trenéři: Hořava a Jandač.
Zlín: Kašík (41. Huf) - D. Nosek, Freibergs, Ferenc, M. Novotný, Buchta, Řezníček, Gazda - Fryšara, Fořt, Köhler - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Claireaux, Herman - J. Ondráček, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: Svoboda.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články