Hlavní obsah

Hradec Králové - Olomouc 0:4Hradec Králové prohrál s Olomoucí, dva góly dal Knotek

MinutaMin. Tým Hráč Akce
7. Knotek 0 : 1
25. Knotek 0 : 2
31. Nahodil 0 : 3
60. Handl 0 : 4
Záznam online reportáže

Hradec Králové

Hokejisté Hradce Králové prohráli v utkání 50. kola extraligy s Olomoucí 0:4. Hanáci uhájili proti Mountfieldu podruhé za sebou čisté konto a po třetí výhře v posledních čtyřech vystoupeních přeskočili domácí tým v tabulce. Dva góly vstřelil útočník Jan Knotek, nulu vychytal díky 36 zákrokům Jan Lukáš.

Foto: David Taneček, ČTK

Hráči Olomouce oslavují výhru v Hradci Králové.

Článek

Dění na východě Čech rozproudila první přesilovka. V šesté minutě se proti pravidlům provinil Nedomlel a na trestné lavici si nakonec odpykal pouze půl minuty. Do hry ho vrátil Knotkův gól. Vzápětí měli početní výhodu k dispozici rovněž domácí hráči, ale místo vyrovnání je pozlobili z kontru v oslabení Knotek s Klimkem. Lukáš pak zneškodnil Lvovu šanci.

Stejně skvěle si vedl také v nástupu do druhé třetiny při Chalupově zakončení. V 25. minutě vyrazil Ostřížkovo nahození Mazanec pouze před sebe a Knotek zvýšil bekhendovou dorážkou na 2:0 pro hosty. Lukáš na druhé straně vychytal Čápa, stejně si vedl také chvilku nato při Smoleňákově šanci.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva nahoře aistent trenéra Hradce Králové Aleš Krátoška a trenérská dvojice Tomáš Martinec a Vladimír Růžička během utkání s Olomoucí..

Po polovině zápasu navíc přidal Nahodil už třetí gól Hanáků a hodně tak zchladil elán hráčů Mountfieldu. Ti mohli přesto ještě do druhé přestávky vykřesat naději na zvrat, jenže ani Žejdl neuspěl a výborně chytající Lukáš držel branku zamčenou.

V polovině závěrečného dějství měl Mazanec i porci štěstí, že neinkasoval z Burianovy hole. Když pak v 54. minutě neuspěl v obrovské šanci ani Šalda, bylo zřejmé, že Olomoučtí si už nenechají vítězství sebrat. Naopak 40 sekund před závěrečnou sirénou navýšil skóre ještě sedmnáctiletý Handl, který dostal prostor až ve třetí třetině.

Mountfield Hradec Králové - HC Olomouc 0:4 (0:1, 0:2, 0:1)
Branky a nahrávky: 7. J. Knotek (Škůrek, P. Musil), 25. J. Knotek (Ostřížek), 31. Nahodil (Klimek, Irgl), 60. Handl (Klimek, Irgl). Rozhodčí: Šír, Úlehla - Ganger, Klouček. Vyloučení: 1:4. Využití: 0:1. Diváci: 4288.
Hradec Králové: Mazanec - Nedomlel, Eklund, Cibulskis, Čáp, F. Pavlík, Šalda - Jergl, Kevin Klíma, Perret - Orsava, Lev, M. Chalupa - Smoleňák, Cingel, R. Pavlík - Žejdl, Koukal, Miškář - Dragoun. Trenéři: V. Růžička a T. Martinec.
Olomouc: Lukáš - Škůrek, Valenta, Dujsík, Ondrušek, Jaroměřský, Vyrůbalík - P. Musil, Nahodil, Klimek - Irgl, J. Káňa, Burian - Olesz, J. Knotek, Ostřížek - Skladaný, Kolouch, V. Tomeček - od 41. navíc Handl. Trenéři: Moták a Tomajko.

Reklama

Související témata:
  3 : 2 Třinec - Pardubice 3 : 2 přestávka Živě
20240420T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice