Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 4:2Do půle hotovo. Plzeň po výhře nad Boleslaví slaví postup

Robert NeumannSport.czPrávo

Fotbalová Plzeň pokračuje v jarní krasojízdě. Pohodu z ligy, ve které vyhrála všechny tři zápasy, si přenesla také do domácího poháru. Ve středečním čtvrtfinále MOL Cupu porazila 4:2 Mladou Boleslav a po čtyřech letech postoupila do semifinále. Postupně se trefili Kopic, Beauguel, Kayamba a Řezník. Za hosty ve druhém poločasu korigovali Budínský a Ladra.

Foto: Vít Černý, ČTK

Trenér Plzně Adrián Guľa. Ilustrační foto.

Článek

Plzeň od první vteřiny dominovala, Středočeši, za které poprvé v ostrém zápase nastoupil stoper Ondřej Mazuch, nestíhali. První velkou šanci domácí Beauguelem sice ještě neproměnili, ale nemuselo je to ani trochu mrzet. Do přestávky totiž stihli tři góly a bylo hotovo. Jako první se prosadil Kopic, kterému nechtěně přiťukl míč hlavou Křapka. Domácí záložník vnikl do šestnáctky a střelou do protipohybu gólmana zařídil Viktorii vedení.

Za pět minut Kopic unikl po levé straně, jeho centr na první tyči báječně uklidnil z jedné pod břevno Beauguel. Vzápětí parádně vypálil Bucha, hosty od další pohromy zachránil výtečným zákrokem Mikulec. Jenže krátce poté byl krátký na obstřel Kayamby - 3:0.

Brankostroj pokračoval, na začátku druhého poločasu přidali Západočeši čtvrtý gól. Obránce Řezník těsně před velkým vápnem natáhl, skákavý míč skončil překvapivě v síti. Trenér Guľa vzhledem k jednoznačnému průběhu mohl ušetřit síly na sobotní ligový duel s Českými Budějovicemi, už v 55. minutě stáhl Beauguela s Limberským.

Plzeň ale poté notně ubrala plyn, tribunami vyvolávaného „bůra" Boleslavi nenadělila. Naopak hostující Budínský parádní trefou upravil na 1:4. A když neproměnil Chorý pokutový kop, hosté Budínským snížili na přijatelných 2:4.

Čtvrtfinále českého fotbalového poháru MOL Cupu:
Viktoria Plzeň - FK Mladá Boleslav 4:2 (3:0)
Branky: 33. Kopic, 39. Beauguel, 45. Kayamba, 49. Řezník - 77. a 85. Budínský. Rozhodčí: Orel - Blažej, Koval. ŽK: Řezník - Tatajev, Budínský. Diváci: 4519.
Plzeň: Hruška - Řezník, Pernica, Brabec, Limberský (55. Kovařík) - Bucha, Kalvach, Čermák (78. Herc) - Kayamba, Beauguel (55. Chorý), Kopic. Trenér: Guľa.
M. Boleslav: Mikulec - Křapka, Tatajev, Mazuch, Zelený - Hubínek, Hönig - Douděra (71. Ladra), Budínský, Fulnek (53. Auer) - Wágner (46. Jiří Klíma). Trenér: Weber.

Reklama