Hlavní obsah

Brno - Pardubice 0:2Pardubice vyhrály v Brně a slaví extraligovou záchranu

MinutaMin. Tým Hráč Akce
18. Poulíček 0 : 1
60. Rolinek 0 : 2
Záznam online reportáže

Hokejisté Pardubic zvítězili v závěrečném kole základní části extraligy na ledě Komety 2:0 a zajistili účast v nejvyšší soutěži i v dalším ročníku. Vítěznou branku vstřelil v 18. minutě Patrik Poulíček. Výhru pojistil trefou do prázdné branky Tomáš Rolinek. Kometa i po porážce zůstala na šestém místě a ve čtvrtfinále se utká s pražskou Spartou, která bude mít v úvodu výhodu domácího prostředí.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Pardubic se radují z vítězství v Brně.

Článek

Pardubice potřebovaly k jistotě záchrany minimálně bod a na cestě k němu od prvních minut spoléhaly na zabezpečenou obranu, dobře bránily střední pásmo a domácí hráče k ničemu vážnému nepustily. Výjimkou byla pěkná kombinace druhé pětky, na jejímž konci byl obránce Svozil, který ale zblízka Kantora nepřekonal.

Signálem k hostující ofenzívě byla prudká střela Tybora, s níž si Čiliak poradil, stejně jako s pokusem Rolinka a dorážkou Pauloviče. Hosté se za svoji aktivitu dočkali gólové odměny v 18. minutě, kdy pohlednou spolupráci druhého útoku zakončil Poulíček.

Na taktiku neprůchodné obrany středního pásma a rychlé brejky spoléhal sestupem ohrožený tým i v dalším průběhu zápasu. Na ofenzívně malátnou Kometu to stačilo. Ve 34. minutě byl blízko druhému pardubickému gólu Tybor, ale trefil jen horní tyč Čiliakovy branky. Na druhé straně se do ojedinělé příležitosti dostal Mueller, ale pověst kanonýra nepotvrdil.

Stejný obrázek nabídlo i poslední dějství. Pardubice stále skvěle bránily a Kometu do ničeho vážnějšího nepustily. I jediná přesilová hra se odehrála prakticky bez brněnské střely. Domácí sice v závěrečných minutách vyvinuli tlak na branku hostí, vyrovnat se jim ale nepodařilo. Naopak při power play potvrdil výhru Dynama Rolinek.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Kometa Brno - HC Dynamo Pardubice 0:2 (0:1,0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Poulíček (Mandát, Svačina). 60. Rolinek. Rozhodčí: Kika, Veselý - Gebauer, Rampír. Vyloučení: 1:1. Bez využití. Diváci: 7232.
Brno: Čiliak - O. Němec, Baranka, Bartejs, Pyrochta, Svozil, Gulaši, D. Krenželok - Mueller, P. Holík, Zaťovič - Střondala, Plekanec, Červený - Vincour, Rákos, Š. Stránský - Horký, Kusko, Jenyš. Trenér: Zábranský.
Pardubice: Kantor - J. Zdráhal, J. Mikuš, Kolář, Zacharčuk, Holland, T. Voráček - Tybor, R. Kousal, Vondrka - Svačina, Poulíček, Mandát - Látal, Harju, Kusý - Paulovič, Rolinek, Machala. Trenér: Razým.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice