Hlavní obsah

Třinec - Plzeň 3:0Třinec vyhrál nad Plzní a posunul se na druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Růžička 1 : 0
14. Stránský 2 : 0
60. Kovařčík 3 : 0
Záznam online reportáže

Hokejisté Třince porazili v závěrečném kole základní části extraligy Plzeň 3:0. Oceláři se výhrou posunuli před západočeský klub na druhé místo a kvalifikovali se do Ligy mistrů.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Hráči Třince se radují z prvního gólu proti Plzni. Zleva Milan Doudera, autor branky Martin Růžička a Matěj Stránský.

Článek

Brankář Jakub Štěpánek vychytal druhou nulu za sebou, Matěj Stránský vstřelil gól a na další přihrál. Hostující kapitán Milan Gulaš vyšel naprázdno a produktivitu základní části vyhrál se ziskem 76 bodů (35+41). Plzeň venku prohrála podeváté v řadě.

Stránský se stal hlavní postavou úvodní třetiny. Nejproduktivnější hráč Ocelářů ve třetí minutě uvolnil Růžičku, který v souboji s Frodlem zachoval chladnou hlavu a zakončením mezi betony otevřel skóre.

Druhý gól přidal Stránský sám, když z levého kruhu zamířil střelou zápěstím přesně k bližší tyči. Plzeň hrála aktivně, ale jejich střely kryl pozorný Štěpánek a v přečíslení tři na jednoho ani nevystřelila, protože se skvěle vrátil Ondřej Kovařčík.

Třinec mohl v úvodu druhé třetiny brzy zvýšit. Ondřej Kovařčík v sólovém úniku propasíroval po behkendové kličce kotouč mezi Frodlovy betony, ale puk za brankovou čáru neprošel. Na opačné straně dvakrát zvonila branková konstrukce po střelách Zdráhala a Eberleho, který už na zvedal i ruce nad hlavu.

Aktivita Plzně pokračovala také na začátku poslední části, i díky přesilové hře si vytvořila tlak, ale Štěpánka nepřekonala. Hrozil také Třinec, v přečísleních dva na jednoho se ale neprosadili Adamský ani Růžička. Hosté se v závěru připravili o další drama dvěma vyloučeními. Druhý faul potrestal Ondřej Kovařčík, který střelou z mezikruží uzavřel v poslední minutě skóre.

52. kolo hokejové extraligy:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)
Branky a nahrávky: 3. M. Růžička (M. Stránský), 14. M. Stránský (Roth), 60. O. Kovařčík (M. Kovařčík). Rozhodčí: Hradil, Micka - Hlavatý, Lederer. Vyloučení: 2:5. Využití: 1:0. Diváci: 4884.
Třinec: Štěpánek - M. Doudera, Gernát, Roth, D. Musil, Kundrátek, Galvinš, od 21. M. Adámek - M. Růžička, P. Vrána, M. Stránský - O. Kovařčík, Marcinko, Hrňa - Chmielewski, M. Kovařčík, Hrehorčák - Kofroň, Dravecký, Adamský. Trenér: Varaďa.
Plzeň: Frodl - Čerešňák, Jank, Jánošík, Pulpán, Kaňák, Vráblík - Gulaš, Mertl, Kantner - Eberle, Kodýtek, P. Straka - Pour, Rob, P. Zdráhal - Heřman, Vracovský. Trenér: Čihák.

Reklama

Související témata:
  2 : 0 Třinec - České Budějovice 2 : 0 dohráno
20240328T17 : 00:00+0100
Třinec vs. České Budějovice
Třinec vs. České Budějovice
Třinec
České Budějovice