Hlavní obsah

Teplice - Slovácko 0:0Fotbalisté Slovácka remizovali a drží páté místo

Teplice

Fotbalisté Slovácka i bez potrestaného trenéra Martina Svědíka ve 24. kole remizovali bez branek v Teplicích a drží páté místo v tabulce. Blíž k vítězství měli hosté, kteří už 308 minut neinkasovali. Domácí Severočeši, kteří dohrávali bez vyloučeného Aloise Hyčky, na jaře poprvé bodovali.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Michal Kohút ze Slovácka a Jan Knapík z Teplic.

Článek
Fotogalerie

Špatný terén nedovolil sehrát minulý domácí zápas Teplic s Libercem a ani tentokrát nebyl trávník na Stínadlech o mnoho lepší. Hluboká půda nahrávala spíše důrazné hře s velkou bojovností, fotbalovým akcím nijak nenahrával. I proto si žádný z týmů nevypracoval větší převahu - domácí byli střelecky aktivnější, ale soupeře nedokázali přehrát.

První do šance se dostali Severočeši díky trestnému kopu Kučery ve 27. minutě, který zakončil hlavičkou Shejbal, ale brankář Trmal jeho pokus vytlačil na roh. Hosté trpělivě čekali na rychlé akce a ve 37. minutě se jim podařilo protáhnout po levé straně, ale Jurečka se kličkou na Grigara nechal vytlačit z dobré střelecké pozice a domácí gólman jeho střelu vyrazil.

Podruhé Slovácko mohlo uhodit v 57. minutě, kdy se dostal k hlavičkovému pokus osamocený Zajíc, ale nebyl dostatečně důrazný, neprosadil se ani Kohút. Domácí kouč Hejkal reagoval na vývoj hry dvojím střídání, ale na stále těžším hlubokém terénu se zjevně lépe pohybovali hosté.

Jenže závěr patřil favorizovanému Slovácku, které se stále více tlačilo před teplickou branku, převahu ještě zvýraznil příchod Petržely. Zkušený záložník hned při své akci připravil v 78. minutě šanci pro Navrátila, ale ten se mezi tyče trefit nedokázal. Velkou možnost spálil i další náhradník Zahustel, a tak Slovácko nakonec může litovat, že v Teplicích, které v 90. minutě po druhé žluté kartě přišli o vyloučeného Hyčku, nevyhrálo.

24. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - 1. FC Slovácko 0:0
Rozhodčí: Rejžek - Caletka, Leška - Ardeleanu (video). ŽK: Hyčka, Shejbal, Vondrášek (všichni Teplice). ČK: 90. Hyčka. Diváci: 1665.
Teplice: Grigar - Paradin, Shejbal, Čmovš, Hyčka - Vondrášek, Knapík, Kučera, Ljevakovič (61. Toutou), Moulis (61. Žitný) - Řezníček. Trenér: Hejkal.
Slovácko: Trmal - Juroška, Hofmann, Kadlec, Reinberk (61. Zahustel) - Havlík, Daníček - Kohút (76. Petržela), Jurečka (88. Dvořák), Navrátil - Zajíc. Trenér: Palinek.

Reklama

Související témata: