Hlavní obsah

Jeho mise byla úspěšná, přiznává Král. Zůstane tedy Říha u nároďáku? Už je jasno!

Praha

Ta otázka se přímo nabízí. Nezasloužil by si Miloš Říha prodloužit svůj mandát na postu hlavního trenéra hokejové reprezentace o jeden rok, když kvůli pandemii koronaviru bylo letošní mistrovsví světa ve Švýcarsku zrušeno a vrcholu sezony se tak jednašedesátiletý kouč nedočká?

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Trenér Miloš Říha u národního týmu pokračovat nebude.

Článek

Už s předstihem tuzemská hokejová generalita oznamovala, že Říhovi po vypršení dvouleté smlouvy u nároďáku nový kontrakt nabídnut nebude a funkci po něm převezme Filip Pešán, současný šéftrenér Českého hokeje.

A na tom se ani po aktuálních událostech ve světě nic měnit nebude. Jedenáctičlenný výkonný výbor Českého hokeje, jehož součástí je i prezident svazu Tomáš Král, se takovou variantou zabývat nebude.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Hokejový nároďák povede od příští sezony Filip Pešán.

„I nadále platí, že Miloši Říhovi vyprší po sezoně dvouletá smlouva a reprezentaci převezme Filip Pešán. Na tom se nic nezměnilo," odpověděl Král redakci Sport.cz prostřednictvím e-mailu na zaslané otázky.

Přitom fanoušci by si setrvání kouče, jenž na loňském MS v Bratislavě dovedl mužstvo do semifinále a v této sezoně s ním po třech turnajích vedl tabulku Euro Hockey Tour, přáli.

Vyplývá to i z ankety uveřejněné na Sport.cz. 96,5 procent z téměř 25 tisíc hlasujících (údaje platné k pondělnímu poledni) míní, že Miloš Říha by měl u hokejové reprezentace pokračovat i v nadcházející sezoně.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Generální manažer hokejové reprezentace Petr Nedvěd (vlevo), předseda hokejového svazu Tomáš Král a trenér reprezentace Miloš Říha na předloňském snímku, když byl Říha jmenován do funkce.

„Jsem rád, že se jeho působení setkalo s takovou odezvou. Musíme se ovšem řídit řády a podle nich má rozhodující slovo jedenáct členů výkonného výboru, napsal Král a ocenil Říhovu práci u národního mužstva.

„Jako každý nováček na reprezentační střídačce si chvíli zvykal na rozdíly mezi prací v klubu a u národního mužstva. Celkově byla jeho mise úspěšná, ať už jde o mistrovství světa na Slovensku nebo o letošní ročník Euro Hocky Tour. A jsem přesvědčen, že i do Švýcarska bychom odjížděli s velkými ambicemi," uzavírá svazový šéf.

Měl by Miloš Říha pokračovat u hokejové reprezentace?
ano
96,6 %
ne
3,4 %
Celkem hlasovalo 50108 čtenářů.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články