Hlavní obsah

Pandemie koronaviru má další sportovní oběť. Uznávaná soutěž přijde o jednoho z účastníků

Moskva/Praha

Kontinentální hokejová liga přijde v příští sezoně kvůli pandemii koronaviru o jednoho ze svých účastníků. Soutěž nebude hrát Admiral Vladivostok. Vyplývá to z rozhodnutí Přímořského kraje, jehož je Vladivostok součástí.

Foto: Profimedia.cz

Hokejisté Vladivostoku - ilustrační foto.

Článek

Oficiální stránky Přímořského kraje informují, že všechny profesionální sportovní kluby v regionu mají v souvislosti s pandemií koronaviru pozastavené podpisy nových smluv. „V klubu zůstanou jen týmy pro mládežnickou ligu, výběr hráčů do 18 let a dětská hokejová škola," píše se na webu primorsky.ru.

Vladivostok přitom před týdnem zveřejnil jméno nového trenéra, kterým se pro nacházející ročník stal Leonid Tambijev. „Pro nás byla tato zpráva překvapením, protože jsme se chystali hrát další sezonu," citovala ruská agentura TASS zástupce klubu. Oficiální prohlášení učiní Vladivostok nejspíš později.

Podle ruských médií nemusí být Vladivostok jediným klubem, který se kvůli masivním finančním ztrátám způsobeným pandemií koronaviru nepřihlásí do příští sezony KHL. Vedení dalších organizací aktuálně vyhodnocují svou finanční situaci.

Aktuální sezona KHL byla kvůli pandemii koronaviru předčasně ukončena 25. března.

Reklama

Související témata: