Hlavní obsah

Thomas získal 100 000 liber během první dvanáctihodinovky

Ještě než dokončil první směnu, dosáhl velšský cyklista Geraint Thomas vytčeného cíle a na boj s pandemií koronaviru získal příspěvky ve výši 100 000 liber (přes tři miliony korun). Předloňský vítěz Tour de France si naplánoval tři dvanáctihodinovky na cyklistickém trenažéru, aby tak vzdal hold britským zdravotníkům, jejichž směny obvykle trvají půl dne. Na první vyrazil ve své garáži v Cardiffu dnes ráno.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

"Řekl jsem si, že pro mne bude výzva zkusit napodobit pracovní směny zdravotníků NHS, takže si dám tři dvanáctihodinové směny," řekla hvězda stáje Ineos v pořadu BBC Radio 5 Live. Odpracovat si je chce do pátku, dnes "nastoupil" v půl osmé ráno. Další příspěvky, které se mu ještě ve prospěch NHS podaří vybrat, budou už jen třešničkou na dortu. Hlavní cíl si splnil.

Cyklistická sezona je přerušená od března, závodit se nebude minimálně do 1. července. O další měsíc dnes nucenou pauzu prodloužila mezinárodní unie UCI. Tour de France zvolila náhradní termín 107. ročníku od 29. srpna do 20. září.

Reklama