Hlavní obsah

Anglie v šoku. Vydělává miliony týdně, snížení platu však hvězda odmítla

Londýn/Praha

Fotbalový Arsenal sice v pondělí zveřejnil, že přistoupil v době pandemie koronaviru ke snížení mezd hráčů a realizačního týmu a to o 12,5 procenta. Věc má ale háček. Podle listu The Sun si tři hvězdy postavily hlavu a škrty odmítají. Jednou z nich je Mesut Özil. Němec přitom v klubu bere 350 000 liber týdně (skoro jedenáct milionů korun) a nouzí by tak ani po snížení odměny netrpěl.

Foto: Profimedia.cz

Německý fotbalista Mesut Özil nesouhlasí se snížením své odměny v době pandemie koronaviru.

Článek

Jednatřicetiletý fotbalista patří k nejlépe placeným hráčům na Emirates Stadium, stejně si ale podle všeho postavil hlavu a nesouhlasí se škrty. Tvrdí, že chce nejprve vidět, jaké finanční dopady má Covid-19 na klub. Pak se prý rozhodne. Özil naznačil, že v budoucnu může na snížení své odměny kývnout.

S tímhle postojem souhlasí i hráčův agent Erkut Sogut. „Nedoporučil bych v tuhle chvíli souhlasit se škrty, protože nevíte, zda se bude hrát liga a kluby dostanou peníze za televizní práva a také příspěvky od sponzorů. Přesné finanční dopady na kluby budou vidět za tři až šest měsíců. Dnes je ale nevidíme," prohlásil.

Podle něj by kluby měly dosáhnout stejného zisku jako v minulém roce. „Teď sice někdo říká hráčům, aby plnili svou roli v boji proti koronaviru a souhlasili se škrty. Je třeba ale vidět, že ti fotbalisté se běžně zaměřují na charitu," zastal se fotbalistů a dodal, že současný nesouhlas se snížením odměn by neměl být vnímán jako negativní krok v podání Özila.

Reklama

Související témata: