Hlavní obsah

V hostinci „U Špotáků“ se hrálo pro čtvrtou sestru

PRAHA

Skupina Tři sestry dodržela slib a ve čtvrtek představila novou píseň, kterou složila na počest přesně týden starého olympijského triumfu oštěpařky Barbory Špotákové. Zlatá atletka si skladbu osobně vyslechla při živé premiéře ve své oblíbené restauraci U Pinkasů, která ovšem dnes na oslavu jejího triumfu nese jméno U Špotáků a olympijská vítězka je dočasně její odpovědnou vedoucí.

Článek

„Naštěstí však oštěp třímá dáma, která šestým tahem dává mat. Dobrá forma vážně není fáma, jednadvacátýho srpna já se mohu smát,“ připomíná drama olympijského finále oštěpařek v refrénu písně s názvem Čtvrtá sestra frontman skupiny Tři sestry Lou Fanánek Hagen. Špotáková v Pekingu až posledním šestým hodem dokázala překonat Rusku Abakumovovou a výkonem 71,42 metru si zajistila nejen zlatou medaili, ale stanovila vedle českého také nový evropský rekord.

„Už po kvalifikaci si někdo vzpomněl na můj slib, že Báře za zlato složím písničku. Její triumf jsme pak řádně oslavili po koncertě v Písku, kdy vznikla také hudba. Já jsem pak za dva dny přidal text,“ vysvětloval lídr populární kapely genezi písně. „Písnička je skvělá, nemůžu se dočkat, až ji uslyším živě. Doufám, že si jí na koncertě taky zazpívám,“ přidala se Špotáková, která už byla v minulosti Třem sestrám za kmotru.

Oslavy doznívají, zbývá odházet finále sezóny

Úřadující mistryně světa a čerstvá olympijská vítězka se U Pinkasů dočkala nejen oslavné písně, ale také gastronomického dárku. „Říkali jsme si, proč je ta Ruska tak dobře živená a vy ne. Tak jsme se rozhodli věnovat vám a vašemu příteli roční odběr jídla v naší restauraci zdarma,“ potěšil milovnici českých specialit vedoucí známé pražské restaurace. Špotáková má navíc od březnového triumfu na mistrovství světa U Pinkasů na rok otevřený účet na pivo.

Oslavy pekingského triumfu nicméně postupně doznívají a Špotáková se vrací opět k tréninku. „Pauzu jsem měla do úterý, dnes jsem už zase házela,“ vyprávěla. Už 2. září ji totiž čeká mítink Super Grand Prix ve švýcarském Lausanne, v pátek 5. září se představí při Jabloneckém oštěpu na fotbalovém stadiónu Na Střelnici a sezónu pak uzavře při světovém atletickém finále ve Stuttgartu (13. září). A odmítá, že by v závěru sezóny nechala soupeřky, aby se mohly chlubit skalpem olympijské vítězky, „I když už cítím velkou únavu, tak se nemíním nechat lehce porazit,“ dodala královna světového oštěpu.

Reklama

Související témata: