Hlavní obsah

Chceme řešit věci fotbalově, proto tak brzy inkasujeme, míní kouč Hanáků

MLADÁ BOLESLAV

V prvním kole Gambrinus ligy inkasovali fotbalisté Olomouce branku již v páté minutě, v předminulém je rozesmutnil soupeř v minutě osmé, stejně tomu bylo v nedělním zápase 5. kola. To svěřenci Zdeňka Psotky inkasovali gól na hřišti Mladé Boleslavi a nakonec prohráli 1:2. „Snažíme se situace řešit fotbalově, bohužel jsme se dopouštěli spousty chyb,“ vysvětloval po porážce trenér Hanáků Psotka.

Článek

Středočechy poslal do vedení již v 8. minutě Řezníček. Když po půlhodině hry zvyšoval na 2:0 Poláček, zdálo se, že si aktivní domácí zápas pohlídají a dokráčí k dalším třem bodům. Ve druhém poločase ovšem zaskočil mladoboleslavskou obranu Hořava, jenž střelu ke vzdálenější tyči snížil na 1:2, bohužel pro hosty, konečných.

Překvapivě mohla vypadat tabulka, kdyby v neděli Olomouc duel v Mladé Boleslavi zvládla. Hanáci by se totiž do večera posunuli na vedoucí pozici. To se ovšem nestalo, naopak Středočeši po zisku tří bodů předskočili svého soka a drží si lichotivou třetí příčku. „V utkání se mi líbila nejen ofenzivní činnost našeho mužstva ale také defenzíva,“ těšilo trenéra domácích Pavla Hapala, jenž nemohl počítat s potrestaným Táborským a zraněným Hrdličkou.

Málo vídaným selháním se před druhou mladoboleslavskou brankou prezentoval Černohorec Šuškavčevič, jenž adresoval přihrávku u vlastního vápna svému spoluhráči tak nešťastně, že ji poslal na nohy dotírajícího Poláčka. Tomu nezbývalo, než uklidit míč do odkryté olomoucké branky. Do druhého poločasu již zkušený stoper nenastoupil. „Sám říkal, že se necítí. V té situaci to nešlo řešit jinak, než jeho rozhodnutí akceptovat,“ vysvětlil po utkání kouč Hanáků Psotka, proč se po první pětačtyřicetiminutovce objevil na postu stoper Hudec.

„První poločas jsme hráli výborný fotbal, druhá půle z naší strany už byla hodně udřená. Olomouc se prezentovala sympatickou hrou, za stavu 2:0 jí nezbývalo nic, než vrhnout všechny síly do útočení, což jí nakonec pomohlo ke snížení,“ komentoval utkání  kapitán Středočechů Jan Rajnoch, jenž i přes některé nabídky jiných klubů zůstal věrný Mladé Boleslavi. „Já jsem tady hrozně rád, přestup už řešit nechci,“ dodal.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava