Hlavní obsah

Úřadující mistr se představí v Rakovníku

Eurotip.cz

Většina prvoligových zástupců včera v Poháru ČMFS nezaváhala a splnit cíl v podobě postupu do třetího kola chce dnes jistě i Slavia Praha. Sešívaní jsou po výhře v Ostravě psychicky nahoře a pouze divizní Rakovník by pro ně neměl být velkou překážkou.

Článek

Účastník letošního ročníku Divize B postoupil do druhé kola domácího poháru přes Toužim, na jejímž hřišti vyhrál 4:1. Tak dobře si zdaleka nevede v divizní soutěži, v níž získal prozatím pouhé čtyři body a v uplynulém víkendu dokonce utrpěl debakl 5:0 v Litvínově. „Bylo to utkání dvou zcela rozdílných poločasů. Zatímco v prvním jsme měli navrch my, ve druhém dominovali domácí. Zatímco naši hráči vypracované šance nedotáhli k úspěšnému zakončení, Severočeši nám po změně stran dali lekci z produktivity,“ konstatoval po zápase rakovnický trenér Radim Suchánek.

Podobný debakl slibuje i dnešní zápas Rakovníku, přestože tentokrát budou mít Suchánkovi svěřenci výhodu domácího prostředí. Mezi Gambrinus ligou a divizí je samozřejmě propastný rozdíl a jelikož o víkendu elitní česká soutěž odpočívá, Slavia může nasadit to nejlepší, co má k dispozici. Hned sedm hráčů z kádru Sešívaných si však plní reprezentační povinnosti a ve slávistické nominaci tak chybí Jakub Diviš, Petr Janda, Marek Suchý, Tomáš Jablonský a Theodor Gebre Selassie, Dušan Švento a Tijani Belaida.

„Máme ale široký kádr, takže možnost dostanou další hráči sestavy. Nemyslím si, že bychom někoho povolali z našeho rezervního týmu,“ říká před zápasem trenér Karel Jarolím, jehož tým loni v Poháru ČMFS dokráčel pouze do třetího kola, v němž překvapivě podlehl Líšni. „Už jsme se o tom v kabině bavili. Něco takového jako v loňském roce s Líšní se už nesmí v žádném případě opakovat. Do sezony jsme vstoupili nejen s cílem obhájit titul, ale rádi bychom si zahráli finále Poháru ČMFS. Získat double je snem určitě každého fotbalisty,“ nechal se slyšet záložník Ladislav Volešák.

Slavia je i přes velké absence jasným favoritem a celkem pochopitelně nabízí na její vítězství sázková kancelář bwin hubený kurs 1.05. Naopak na výhru domácích si můžete vsadit s kursem 17.00 rovných. Na remízu je kurs o něco menší - 7.00.

Reklama