Hlavní obsah

MS v boxu bude hostit Bělehrad

Mistrovství světa v boxu mužů bude hostit v roce 2021 Bělehrad. Původně mělo turnaj hostit indické Dillí, ale organizátoři nezaplatili hostitelský poplatek ve výši 500 tisíc dolarů, takže asociace amatérského boxu AIBA šampionát původnímu pořadateli odebrala. „Pro Srbsko bude MS velkou událostí. Jsme rádi, že můžeme oznámit naší příští hlavní a elitní soutěž,“ řekl prozatímní prezident AIBA Mohamed Mustasan.

Foto: Facebook: Honza Klabeneš

Ilustrační foto.

Článek

„Jsem si jist, že celý národ bude hrdý na to, že bude hostit mistrovství světa. Srbsko má vše k uskutečnění skvělé akce pro sportovce, trenéry, funkcionáře a samozřejmě i pro naše fanoušky boxu. Jde o velký krok k novému konkurenčnímu systému a také k finanční stabilitě naší organizace, která bude stále méně závislá na olympijských penězích," řekl také Mustasan.

Boxerské mistrovství světa se vrací do Bělehradu po 43 letech. „Po historickém turnaji v roce 1978 v hlavním městě Jugoslávie půjde o druhý šampoinát, kdy náš národ bude hostit MS. Získání medaile z mistrovství světa je snem všech boxerů. Pevně věřím, že srbská boxerská federace odvede skvělou práci při organizaci tohoto turnaje," řekl prezident srbské federace boxu Nenad Borovcanin.

Reklama

Související témata: