Hlavní obsah

Zlínští cítí křivdu. Byla Červenkova branka regulérní?

PRAHA

Prohru 2:6 na ledě pražské Slavie hokejisté Zlína rozdýchávali těžko. Ještě po čtyřiceti minutách byl stav nerozhodný, třetí třetinu ale Ševci hrubě nezvládli, když inkasovali čtyři branky. Navíc si myslí, že je rozhodčí v čele s hlavním Hradilem na ledě mistra poškodili. Nezdál se jim totiž Červenkův vítězný gól, po kterém se už nedokázali zvednout.

Článek

Z třetí třetiny uběhlo jen čtyřiapadesát vteřin, když Roman Červenka nechytatelnou bombou strhnul vedení zpátky na stranu Pražanů. Zlín tato branka položila, na odpověď se jeho hráči už nezmohli. Klíčový moment zápasu. Trenér Moravanů Zdeněk Venera po Červenkově trefě své ovečky dlouho nechtěl pustit ze střídačky k vhazování ze středního kruhu. Hra se přerušila na několik minut. Venera si totiž nebyl jistý, zda-li se kotouč odrazil od vnitřní konstrukce branky, nebo od horní tyčky.

„Pochybovali jsme, jestli to vůbec byl gól. Nebylo dost zřejmé, jestli byl puk v brance, nebo ne,“ vysvětloval na pozápasové tiskové konferenci Venerův asistent Rostislav Vlach. Po hlavním Reném Hradilovi chtěli jediné. Aby šel platnost branky zkonzultovat s videorozhodčím. I proto, že podobná situace nastala na opačné straně už v první třetině. Leška při přesilové hře poslal svůj tým do vedení, Hradil se jel přesto poradit, zda-li kotouč přešel brankovou čáru. K údivu všech. I krátkozrací diváci hned viděli, že je puk v síti.

<tbody><tr class="invert"><td><a href="http://hokej.sport.cz/clanek/137211-slaviste-rozstrileli-zlin-a-jako-jedini-zustavaji-bez-porazky.html">Referát ze zápasu Slavia - Zlín najdete zde.</a></td></tr></tbody>

„Vím, že mají určitá pravidla, kdy se na video podívat můžou a kdy ne. Mrzí nás ale, že na Leškův gól, který byl přitom jasný, se podívat šel. A na ten Červenkův ne,“ vyprávěl po utkání již klidným hlasem Jaroslav Balaštík. V podobném duchu mluvil i Vlach, který přiznal, že Červenkova střela byla příliš rychlá na to, aby vyřkl jednoznačný ortel. „Ale náš druhý gól kontrolovat šel. Proto se mi zdá trochu nepřiměřené, když se to na jedné straně kontroluje a na druhé ne. Myslím, že by vůbec neškodilo, kdyby se na záznam podíval,“ nechápal Vlach, proč se Hradil i ve vlastním zájmu nejel poradit.

Podle Balaštíka si byl hlavní rozhodčí ihned jistý, že se kotouč odrazil ven z klece. Nikoliv od horní tyčky. „Byl si jistý, že je to gól,“ reprodukoval Balaštík Hradilovu reakci. Tomu ale příliš nerozumí zlínský centr Petr Leška. Nejenže si nebyl jistý v reálu, moudřejší nebyl ani z opakovaného záběru, který běžel na kostce umístěné nad ledem. „Ani z něj to zas tak evidentní nebylo. Na video se mohl jet podívat.“

Naopak úspěšný střelec Roman Červenka vůbec nepochyboval, že vstřelil gól. „Jednoznačně jsem viděl, že se to odrazilo z branky. Asi jsem to tak neviděl nejen já, ale i rozhodčí. Proto jsem byl docela v klidu,“ říkal. „Možná by emoce utichly, kdyby se šel na video podívat. Takhle jsme se tím asi nechali trošku rozhodit a v následujícím střídání dostali čtvrtý gól,“ naposledy se vrátil k inkriminovanému momentu Balaštík. Asistent Vlach zároveň po zápase odmítl prozradit, jestli bude zlínské vedení spornou situaci nějak dál řešit. „Nebudu se k tomu vyjadřovat. Myslím, že je to zbytečné,“ uzavřel Vlach.

Reklama

Související témata:
  Pardubice - Třinec dnes 18 : 00
20240416T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec