Hlavní obsah

Sen o olympiádě se jí nerozplynul. Těhotná Zelinková po odložení her živí naději

Praha

Může si připadat jako v pohádce. Zatímco posunutí olympiády na příští rok způsobilo řadě sportovců komplikace, Zuzaně Zelinkové naopak nahrálo do karet. V únoru se parkurová reprezentantka dozvěděla o svém těhotenství a zářila štěstím. Byť si zároveň uvědomovala, že její velký sen o Tokiu ztroskotá. „V první moment jsem měla pocity maličko smíšené, ale radost, že budu maminkou, všechno přebila,“ tvrdí 38letá jezdkyně.

Foto: Tomáš Holcbecher

Zuzana Zelinková

Článek

Lepší start do nového roku si opravdu nemohla přát. V lednu jásala ze senzační noviny, že český parkurový tým vyrazí na úkor Ukrajiny po 84 letech na vrcholnou akci pod pěti kruhy. S hřebcem Calerim měla splněné kvalifikační požadavky a patřila ke žhavým adeptům na letenku do Japonska.

O pár týdnů později však přišla ještě krásnější zvěst, která sport odsunula na druhou kolej. Parťáky chtěla v létě podpořit alespoň u televize, jenže po odložení sportovního svátku se její šance na OH zase vzkřísily. „Jak se říká, všechno zlé je k něčemu dobré," tvrdí Zelinková.

Foto: Sport.cz

Zuzana Zelinková

Narození potomka očekává na konci srpna a po náročném šestinedělí plánuje návrat. „V listopadu bych se už pokoušela o aktivnější jezdění. I když vím od kolegyň, že to není tak jednoduché. Tělo je vysílené, začne vám navíc úplně nový život a denní program. Do konce roku bych se ale chtěla dostat do nejlepší formy a v úvodu nového být naplno v sedle," líčí.

Momentálně však myslí výhradně na rodinu a miminko, jehož pohlaví už s přítelem znají. „Měl by to být kluk," pochlubila se. Výběr jména přitom svěřila partnerovi. „Já vybírala holčičí, přítel klučičí. Snad se shodneme a nebude to žádné bláznovství," směje se.

Po oznámení radostné zprávy zavalila její mobil fůra gratulací. Nejkrásnější reakci ale dostala od reprezentačního kolegy Aleše Opatrného a jeho partnerky Natálie Roučkové, s níž je v neustálém kontaktu. Oba v tu dobu závodili ve Španělsku na tradičním Sunshine Tour.

„Volala jsem jim to a byli opravdu dojatí k slzám," vykládá Zelinková, která výbavičku pro batole nakoupí až později. „Zatím nemám vůbec nic. Čekám, až se otevřou všechny obchody. Chci si to užít osobně, nekupovat přes e-shopy. Možná něco zdědíme i po Natálčiných klucích," utrousila. První dárek pro synka už ale má. „Moje máma mu z dovolené v Thajsku přivezla maličké brýle, což nás pobavilo," vypráví Zelinková, jež od léta působí ve stáji v Paceřicích na Liberecku, kde tráví hodně času.

„Všichni se snažíme izolovat, ale o koně se musíme postarat a musejí se taky pohybovat. Takže den probíhá normálně jako předtím," líčí přední parkurová jezdkyně v Česku. Zároveň si však zvyká na nový režim, na koně už více než měsíc vůbec nesedá. „Jezdívala jsem třeba pět nebo šest hodin denně, teď na to všechno dohlížím ze země a trénuju," prohlásila.

Na pár měsíců se rozloučila také s Calerim, s nímž slavila nespočet úspěchů a který za své výkony získal v roce 2019 ocenění Koně roku. „Do konce července by měl být k dispozici chovatelům a pak se zase vrátit ke sportu," říká na adresu 17letého hřebce, který je pro olympiádu její první volbou. „Věk by na něm nikdo nepoznal. Je energický, plný života, elánu. Je pozitivně naladěný, má chuť závodit, fakt bojovník srdcem i duší. Takový parťák," dodává Zelinková.

Reklama