Hlavní obsah

Kladenský gólman Cikánek trému neměl, na rozjetou Plzeň se těšil

PRAHA

Gólman Lukáš Cikánek sice nezabránil úterní porážce hokejistů Kladna na plzeňském ledě 2:3, přesto se svým výkonem může být spokojený. Zejména ve druhé části mohlo být pro Kladno po zápase, ale dvacetiletý brankář dlouho držel kladenské akcie nad vodou. "Ve druhé třetině už jsem se do zápasu dostal a ve třetí části si pěkně zachytal," uvedl Cikánek pro Sport.cz.

Článek

Souboj se zkušeným Martinem Altrichterem sice o patnáct let mladší Cikánek nevyhrál, ukázal však své kvality. "Vyšla na mě zrovna Plzeň, která je rozjetá a má výborný útok. Na druhou stranu jsem si pěkně zachytal," pochvaloval si.

Odchovanec kladenské líhně si v extralize po úterním vystoupení zapsal do statistik druhý start. Premiérově však odchytal celé utkání, poprvé totiž nastoupil na extraligový led v sezóně 2006/2007 na pouhé dvě minuty. "Byl jsem překvapený, ale trému jsem neměl, moc jsem se na zápas těšil, ani jsem nečekal, že si ještě za Kladno zachytám," řekl.

Do hry se dostal po zranění Orcta s Kopřivou

Cikánek dostal příležitost vzhledem ke zdravotním problémům Zdeňka Orcta a Miroslava Kopřivy. "Ori přišel na rozbruslení a říkal, že ho bolí stehno. Potom mi volal z Prahy od doktora, že to má natržené a budu muset nastoupit," přiblížil Cikánek. "Mirek Kopřiva by měl už tento týden přijít," doplnil.

Na hostování působí téměř 190 centimetrů vysoký gólman v prvoligovém Chomutově, kde se prezentoval zejména v přípravě vynikajícími výkony. Nastoupil také ve dvou mistrovských zápasech, v nichž zaznamenal úspěšnost kolem 92 procent.

Mezi extraligou a první ligou má jasno

"Nevím, jak to bude příští rok. V Chomutově bych pár zápasů chtěl chytat, protože Honza Lundell chytá výborně a za ním se asi do brány příliš nedostanu," uvědomuje si. "Nevím jak to bude příští rok, je na vedení, kam mě pošle. Sezóna je dlouhá a nikdy nevíte, kdy se kdo zraní," dodal.

Při rozhodování mezi extraligou a první ligou má však jasno. "Raději bych pochopitelně dělal dvojku v extralize než v první lize. Záleží, jestli Chomutov postoupí," přemítal nad svou budoucností.

Reklama

Související témata:
  Třinec - Pardubice dnes 17 : 00
20240426T17 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice