Hlavní obsah

Ani Heinz nepomohl fotbalistům Brna k postupu přes Slovácko

Fotbalisté Brna prohráli ve středu ve třetím kole Poháru ČMFS v Uherském Hradišti s druholigovém Slováckem 3:4 na penalty a jsou pátým týmem první ligy, který soutěž opustil. V normální hrací době skončilo utkání 0:0. Rozhodující penaltu proměnil až v šesté sérii Němčický. V brněnském týmu už nastoupila na závěrečných 27 minut i nová posila Marek Heinz, ale nečekanému vyřazení nezabránil. Slovácko se ve čtvrtém kole utká s Kladnem.

Článek

Slovácko odvedlo bojovný výkon a bylo zkušenějším Brňanům od začátku zápasu rovnocenným soupeřem. Už v 7. minutě po Stýskalově akci mohl skórovat Matůš, ale netrefil odkrytou branku. Brňané si ve druhém poločase vypracovali několik slibných střeleckých akcí, jejich koncovka však byla nepřesná. Dvakrát mohl zápas rozhodnout Střeštík, ale jeho snaha přehodit obloučkem brankáře Filípka se nezdařila. Tentýž hráč zahodil i další slibnou šanci.

V závěru zápasu Slovácko dokonce útočilo více než soupeř, kterého často zatlačilo do defenzivy. V penaltovém rozstřelu byli v domácím týmu úspěšní Gonga, Stýskala a Chmelíček, branky Brňanů dali Heinz, Polách a Baláž. V šesté sérii domácí Němčický mířil přesně, zatímco Čoupek penaltu neproměnil.

Teplice zlomily třetiligový Písek až po poločase

Až po poločasové přestávce dokázali fotbalisté Teplic zlomit odpor třetiligového nováčka z Písku a po výhře 4:1 nakonec s přehledem postoupili do 4. kola Poháru ČMFS. V něm je čeká druholigový Hradec Králové, který v úterý zdolal Vyšehrad. O výhře Teplic rozhodli po hodině hry mladí ofenzivní hráči Mareš s Mahmutovičem.

Teplice na píseckém stadionku nastoupily v téměř totožné sestavě, v níž dohrávaly nedělní zápas se Zlínem, a už po osmi minutách vedly. Jeden z rohových kopů hostů rozpoutal v písecké šestnáctce takový zmatek, že Pastyrik při snaze o uklizení míče trefil horní růžek vlastní branky. Do té doby tápající Písek se ale nepoložil, postupně vyrovnal hru a záhy byl odměněn vyrovnáním, které zařídil hlavou Kosobud.

Domácí v aktivitě nepolevovali ani po přestávce a dokázali si vytvořit i několik dobrých šancí, žádná z nich se ale neujala. Utkání se zlomilo až po necelé hodině hry. Mareš vlétl ze strany do šestnáctky, položil si i gólmana Samoela a sám před prázdnou brankou nezaváhal. Za dalších osm minut pohřbil písecké naděje na překvapení po další individuální akci Mahmutovič a čtvrtou brankou výsledek zpečetil střídající Verbíř.

Pohár ČMFS - 3. kolo
1. FC Slovácko - 1. FC Brno 0:0, na penalty 4:3
Rozhodčí: Mikel - Chytil a Kubáň. Diváci: 3340.
Sestava Brna: Lejsal - Kuncl, Švejnoha, Trousil, Čoupek - Mareček - Baláž, Polách, Střeštík - Vrána (63. Heinz), Okleštěk (46. Borák). Trenér: Uličný.
FC Písek - FK Teplice 1:4 (1:1)
Branky: 22. Kosobud - 9. vlastní Pastyrik, 58. Mareš, 66. Mahmutovič, 85. Verbíř. Rozhodčí: Jech - Lhoták, Urban. Diváci: 2150.
Sestava Teplic: Belic - Doležal, Klein, Matula, Rosa - Mareš (66. Verbíř), Sabou, Ljevakovič, Stožický (80. Štohanzl) - Mahmutovič, Vachoušek (74. Smejkal). Trenér: Plíšek.

Reklama

Související témata: