Hlavní obsah

Ve Vídni postoupili z kvalifikace Hernych a Šnobel

VÍDEŇ

Radka Štěpánka doplní v hlavní soutěži turnaje ATP ve Vídni další dva čeští tenisté. V kvalifikaci v neděli uspěli Jan Hernych a Pavel Šnobel, který se v prvním kole utká právě se Štěpánkem. Hernychovým soupeřem bude Chorvat Roko Karanušič.

Článek

Na výborně obsazeném turnaji, dotovaném částkou 674 000 eur, hraje od pondělí polovina hráčů z první padesátky světového žebříčku. Z kvalifikace se podařilo postoupit Hernychovi, jenž vyřadil Němce Dominika Mefferta a poté i Jihoafričana Rika de Voesta. Oba zápasy vyhrál ve třech setech.

"Zápas jsem měl půldruhého setu pod kontrolou, ale pak se soupeř zlepšil, hlavně na servisu, a já jsem trochu moc spěchal. Pak už to bylo zcela vyrovnané, naštěstí mi vyšel začátek třetího setu," řekl Hernych.

Ještě delší zápas spolu sehráli další dva Češi - Šnobel a Bohdan Ulihrach. V tříhodinovém maratonu propásl příležitost zahrát si po 15 měsících znovu hlavní soutěž v turnaji ATP bývalý daviscupový reprezentant Ulihrach. Po prvním vyhraném setu vedl v tie-breaku druhého setu už 4:1 a ve zkrácené hře třetího setu ještě 5:3, ale koncovky nezvládl.

"Prohrávám vyhrané zápasy, už je asi na čase, abych toho nechal," řekl zklamaný Ulihrach. V prvním kole kvalifikace suverénně přehrál nejvýše nasazeného Kolumbijce Alejandra Fallu 6:2, 6:0. Šnobel se v kvalifikaci utkal se dvěma krajany, před Ulihrachem porazil dvakrát 6:3 Lukáše Rosola.

Reklama