Hlavní obsah

Seděl v autě a plakal. Mourinho přiznal, který zápas ho dohnal až k slzám

Londýn/Praha

I známý bouřlivák a excentrik José Mourinho může mít slabou chvilku. Portugalský trenér v rozhovoru pro španělský tisk přiznal, že ho prohra v semifinále Ligy mistrů 2012 proti Bayernu Mnichov dohnala k slzám. Rodák ze Setúbalu tehdy vedl hvězdami nabitý kádr Realu Madrid, v rozhodujícím duelu se ale musel obejít bez své největší opory a vypadnutí z milionářské soutěže tehdy kousal hodně těžko.

Foto: Sport.cz

José Mourinho na tiskové konferenci v roli trenéra Tottenhamu Hotspur. Ilustrační foto

Článek

Pro Bílý balet s Mourinhem na lavičce to byl významný rok. Real dokázal opanovat španělskou La Ligu a ukončit tříletou dominanci svého barcelonského arcirivala. Evropskou scénu ale tehdy vyladěný stroj Los Blancos neovládl. V semifinále Ligy mistrů Mourinhově partě vystavili stopku po penaltách fotbalisté Bayernu.

„Byli jsme tehdy nejlepší evropský tým, proto bylo tak těžké přijmout porážku," vrátil se Mourinho k duelu, ve kterém postrádal některé hvězdy včetně Cristiana Ronalda. „Tehdy jsem jedinkrát plakal po prohraném zápase," přiznal Portugalec.

„Pamatuji si to dobře, já a Aitor (Karanka) jsme zaparkovali auto u mě před domem a brečeli jsme," popsal své vzpomínky. „Měli jsme velmi jasně definovanou herní identitu, vynikající organizaci defenzivy a každý na hřišti přesně věděl, co má dělat," zhdnotil Mourinho tehdejší ročník v rozhovoru pro deník Marca.

„Byli to skvělý hráči, kteří hráli týmově. To byl nakonec klíč ke všemu," připomněl Mourinho, že i přes osudnou porážku v Lize mistrů v domácí soutěži fotbalisté Realu pozvedli nad hlavu pohár pro vítěze s devítibodovým náskokem před druhou Barcelonou.

Reklama

Související témata:
  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články