Hlavní obsah

Tottenham očekávání nenaplňuje, krčí se na dně Premier League

LONDÝN/PRAHA

Ani letos se pravděpodobně nenaplní očekávání londýnských Kohoutů. Stejně jako v loňské sezóně se hráčům z White Hart Lane nejspíše nepodaří atakovat nejvyšší příčky Premier League. Svěřencům Juandeho Ramose se nepodařilo zvítězit ani v sedmém utkání letošního ročníku Premier League. S nováčkem Hullem prohráli 0:1 a krčí se na dně tabulky.

Článek

Už loňská sezóna byla pro fanoušky Hotspur zklamáním. V létě se proto vedení klubu rozhodlo k razantnímu posilování. A vše nasvědčovalo tomu, že by letos mohly plány vždy ambiciózního klubu vyjít. V přípravných zápasech  Tottenham s přehledem vítězil, začátek nového ročníku je ale naplněn slanou příchutí.

Podle anglického listu The Sun totiž připomínají dosavadní vystoupení Tottenhamu pád Titanicu do Atlantického oceánu. Od roku 1912, kdy se legendární loď potopila, nezažil tradiční londýnský klub horší start do sezóny. S dvěma body za dvě remízy se krčí na posledním místě anglické nejvyšší soutěže.

Historie Ramose nezajímá

„Neznám historii. Nechci se bavit o takovýchto věcech,“ odsekl kouč Ramos, když mu zahraniční novináři připomněli nelichotivou bilanci jeho klubu v odehraných sedmi zápasech.

Španělský kouč se i přes nečekaně špatné výsledky domnívá, že hra jeho svěřenců není v troskách. Chybí jen přesnější zakončení. „Hráči vynaložili obrovské úsilí. Myslím, že to je cesta, jak změnit naši situaci. Velmi se mi naše hra líbila,“ řekl Ramos po prohraném utkání s Hullem k údivu všech.

„Zkrátka když nevstřelíte branku, je dost obtížné vyhrát,“ citovala Ramose stránka The Sun. Ofenzivní síla jeho týmu se snížila již po půlhodině hry, kdy musel být pro zranění vystřídán jeden z noviců v jeho týmu, kanonýr Roman Pavljučenko. „Zranění se ve fotbale stávají. Náš problém je ale v tom, že máme pouze dva útočníky,“ žehral nad stavem svého kádru Ramos, z jehož týmu v létě odešli Berbatov a Keane. Ty měl zastoupit právě Pavljučenko.

„Nelíbí se mi situace, v níž se nacházíme. Ale věřím, že se vše otočí v náš prospěch,“ dodal nakonec. O první výhru v sezóně se jeho svěřenci pokusí po reprezentační přestávce 19. října na hřišti dalšího nováčka Stoke City.

Reklama

Související témata: