Hlavní obsah

Fotbalisté Zlína zdolali v poháru Jihlavu až na penalty

JIHLAVA

V posledním utkání třetího kola Poháru ČMFS zvítězili fotbalisté Zlína na hřišti vedoucího týmu druhé ligy Jihlavy 4:2 na penalty.

Článek

Po devatenácti minutách byl stav zápasu nerozhodný 1:1 poté, co na Žůrkův gól ze druhé minuty odpověděl v závěru domácí Kaplan. Hrdinou rozstřelu se stal hostující gólman Kořínek, který chytil dva ze čtyř pokusů. Zlín se v příštím kole utká s Jabloncem.

Na začátku zápasu se nezdálo, že by se hosté měli na Vysočině trápit. Už ve druhé minutě poslal Zlín do vedení agilní Žůrek. Za další dvě minuty mohl vyrovnat Faldyna, ale jeho střele z hranice velkého vápna chybělo půl metru. Poté hra upadla do průměru. Na zajímavé momenty si spoře zaplněné ochozy stadionu musely počkat až do druhé půle.

V 50. ani v 65. minutě ale Žůrek míč do sítě dostat nedokázal, a tak přišel trest v podobě vyrovnávacího gólu. O ten se postaral hlavou Kaplan, jenž vstřelil svou první branku po návratu do Jihlavy. Vyrovnání hře prospělo a obě družstva vědoma si nevyzpytatelnosti pokutových kopů vrhla síly do útoku. Především hosté měli šance rozhodnout, gólman Štěpanovský ale Vysočinu držel nad vodou. V penaltovém rozstřelu byl úspěšnější jeho protějšek.

Pohár ČMFS - 3. kolo:
Jihlava - Zlín 1:1 (0:1), 2:4 na penalty
Branky: 74. Kaplan - 2. Žůrek. Rozhodčí: Jílek - Peřina, Adámková. Diváci: 850.
Sestava Zlína: Kořínek - Malchárek, Kroča, Zbožínek, Penner (24. Konečník) - Kraus (61. Musil), Zúbek, Kóňa, Vyskočil (80. Malár) - Bača, Žůrek.
Program 4. kola:
Středa 29. října:
14:30 Sezimovo Ústí - Slavia Praha, Hradec Králové - Teplice, Jablonec nad Nisou - Zlín, Mutěnice - Baník Ostrava, Slovácko - Kladno, Hlavice - Plzeň, Liberec - Sigma Olomouc, Bohemians Praha - Sparta Praha.

Reklama

Související témata: