Hlavní obsah

Šéf Sparty Křetínský o odstoupení neuvažuje

Šéf fotbalové Sparty Daniel Křetínský přiznal, že chápe částečně volání fanoušků po své rezignace, ale nevyhoví jim. „Nic by to neřešilo. Já se starám o to, aby Sparta byla finančně zajištěná, jako firma funguje. Po sportovní stránce nemáme momentálně výsledky, ale za to plně nezodpovídám. Cítím však jako svoje selhání, že se nám nepodařilo za celou dobu stabilizovat post trenéra,“ řekl Křetínský.

Foto: SPORT.CZ/Tomáš Fliegl

Šéf fotbalové Sparty Daniel Křetínský

Článek

Podle něho české prostředí nedokáže vychovat trenéra pro tento klub. Od jara 2004, kdy Daniel Křetínský, jako zástupce firmy J&T, Spartu převzal, je Lavička pátým koučem, který na Letné předčasně skončil. Před ním to byli Straka (2004), Hřebík (2005), Griga (2006) a Bílek (2008). Po něm vedl ve vítězném finále Poháru ČMFS a v Liberci Spartu právě Chovanec.

„Stabilizovat post trenéra, to je bolest Sparty dlouhá léta,“ konstatoval Křetínský. „Odvolání Straky bylo nepřipravené. Projekt s Hřebíkem neměl od začátku naději na přežití, byť se jednalo o velkého odborníka. Nevyšlo to ani s Grigou, Bílkem a Lavičkou. Šli jinou cestou, než jsme si řekli. Chovanec je riziko do té míry, že jsme tak přišli o určitý spojovací článek, ale měl by si udržet nadhled nad kabinou. Kádr a problémy zná nejlépe,“ konstatoval.

Nesouhlasil s názorem Lavičky, že kádr není kvalitní. „Stále byl spokojený, až dva dny po přestupním termínu přišel s tím, že potřebuje posílit. Ale on nedokázal maximálně využít jeho potenciál. Určitě ale potřebuje posílit na dvou třech místech,“ zdůraznil Křetínský s tím, že Sparta i přes tři roky absence v Lize mistrů dokáže udržet rozpočet 337 až 340 miliónů korun ročně.

Reklama

Související témata: